volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 23.11.2016 10:25:28

Najbolj pošten navijač na svetu: Njegova edinstvena zgodba je šokirala Italijo

Bi znosili tisoče evrov v klub, za katerega navijate, če vam to v resnici ne bi bilo treba?

Valerio Scarrone živi v italijanskem mestu Alessandria, stanovanje njegove družine pa ima edinstveno lokacijo. Zaradi nenavadnega gradbenega spora izpred desetletij se balkon razprostira neposredno na lokalni stadion in ponuja razgled na zelenico kot z najboljših mest na tribuni.

Valerio ima tako možnost na najboljši mogoči način spremljati vsako domačo tekmo tamkajšnjega kluba, kar je zanj sijajno, saj je fanatičen navijač Alessandrie in jo zvesto spremlja ne glede na to, v kateri ligi igra. mimogrede, trenutno je v tretji.

No, o njegovi navezanosti na klub in ljubezni do njega pa največ pove njegov odnos do možnosti brezplačnega spremljanja tekem. To možnost je gospod zavrnil in že pred več kot dvajsetimi leti začel početi nekaj neverjetnega, za nas nepredstavljivega.

Verjeli ali ne, naključje se mu je zdelo nepravično do ljubljenega kluba, zato se vsako leto meseca avgusta odpravi do klubskih pisarn in plača sezonsko vstopnico. Najdražjo, na najboljši tribuni. Da, prav ste prebrali, in to počne iz leta v leto. Ne glede na okoliščine, ne glede na ligo, v kateri Alessandria nastopa.

"Včasih mi ni najlažje plačati več sto evrov na leto, sem vse prej kot bogataš. Toda zdi se mi edino pošteno, in to je najbolj pomembno. Kadar me kak derbi res zamika, se celo prestavim na tribuno, na svoje kupljeno mesto. Sicer pa sem na balkonu, in če je mraz, lahko celo zaprem vrata," pravi Valerio.

Pri svoji odločitvi namerava vztrajati, podpira ga 90-letni oče, hkrati pa verjame, da bo svoje vrednote privzgojil sinu. "Ko me enkrat več ne bo in bo podedoval to stanovanje, želim, da ostane pošten človek in počne to, kar počnem jaz." 

Članki iz rubrike