volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 24.11.2016 10:34:02

Nekdanji angleški reprezentant razkril: Trener me je spolno zlorabljal

Pretresljiva izpoved Paula Stewarta o grozljivi izkušnji.

Otok pretresa nov pedofilski škandal. Potem ko je nekdanji igralec nižjeligaških klubov Andy Woodward razkril, da so ga v obdobju med 11. in 15. letom starosti spolno zlorabljali, se je zdaj oglasil še 52-letni Paul Stewart. Nekdanji igralec Tottenhama, Manchester Cityja in Liverpoola, ki je trikrat oblekel tudi dres angleške reprezentance.


Stewarta je zlorabljal trener v mladinski kategoriji, ki mu je obljubil, da bo iz njega naredil zvezdo. "Nekega dne, ko sva se vozila v avtomobilu, se me je začel dotikati. Na smrt sem bil prestrašen. Poskušal sem povedati staršem, da mu tega ne dovolijo, toda star sem bil 11 let. Od takrat naprej me je nadaljeval spolno zlorabljati in mi hkrati grozil, da bo ubil mamo in očeta ter dva brata, če bom o tem spregovoril. Ko ste stari 11 let, v to zares verjamete," je Paul Stewart povedal za Daily Mirror, toda osebe, ki mu je povzročila toliko gorja, ni razkril.

Posledice travmatične izkušnje so nepopravljive. "Rane, ki so ostale, so me pripeljale do problemov z alkoholom. Ne boste verjeli, kolikokrat sem razmišljal o samomoru in to v trenutkih, ko mi je šlo dobro, ko sem na vrhuncu kariere igral za Spurse in reprezentanco. Alkohol je bil moj način za beg iz stvarnosti. Vsa leta sem se spraševal: 'Zakaj nisem nikomur povedal?' Ampak to je zaradi stigme, ki bi me spremljala do konca življenja," je pristavil Stewart, ki je danes podjetnik. Poudaril je, da je o tem javno spregovoril zato, da bi pomagal ostalim žrtvam zlorabljanja in jih spodbudil, da priznajo svoje travme.

Članki iz rubrike