Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
1 02.12.2016 15:11:12

Ronaldo in Messi SKUPAJ v Barceloni?

Profimedia
Barcelona z Lionelom Messijem na eni strani in madridski Real s Cristianom Ronaldom na drugi strani. Večno rivalstvo, večna debata. Tudi jutri ob 16.15 v katalonski prestolnici.

Si predstavljate, da bi bila oba velikana današnjega nogometa skupaj v istem moštvu? Kako bi sodelovala v igri? Ali bi sploh vsak posebej izstopala tako močno, kot izstopata danes? Če bi se oba skupaj nogometno razvijala v istem klubu, bi sploh dosegla raven, na kateri sta danes?

Na vsa zgoraj navedena vprašanja, je zelo težko ali skoraj nemogoče odgovoriti. Vendar, če bi se pred 13 leti nekdanji predsednik Barcelone odločil drugače, bi imeli vse te odgovore na pladnju.

Joan Laporta je namreč povedal, da je imel priložnost angažirati Portugalca, še preden je ta prestopil v Manchester United. Takrat je skupaj s sodelavci želel prevetriti katalonskega velikana in na Camp Nou pripeljal Ronaldinha, Rafaela Marqueza in Ricarda Quaresmo.

messi ronaldo re
Messi je zaslužil več kot Ronaldo.
Reuters


"V prenovo moštva bi lahko vključil tudi mladega Cristiana, ki je takrat igral za Sporting. Agent, ki je zastopal Marqueza in Quaresmo, mi je dejal, da ima za nas še enega zares dobrega mladega igralca - Cristiana Ronalda. Rekel sem mu, da sem že slišal zanj, in čeprav bi zanj plačali manj, kot je zatem Manchester United, smo ponudbo zavrnili," danes razlaga Laporta.

Ronaldova cena za Angleže je bila 19 milijonov evrov, Barcelona pa bi ga dobila za 16,6 milijonov evrov.

Vse ostalo je zgodovina. Danes 31-letni nogometaš je superzvezdnik svetovnega formata, v dosedanji karieri je osvojil že številne lovorike in priznanja, nazadnje je s portugalsko reprezentanco osvojil naslov evropskega prvaka.

Morda je celo boljše, da se je Laporta leta 2003 odločil tako, kot se je. Rivalstvo Reala in Barcelone je v današnjem nogometu edinstveno ravno zaradi dejstva, da najboljša nogometaša na svetu igrata vsak na svoji strani. Da sta rivala.

Članki iz rubrike