Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gv
gv
0 05.12.2016 15:56:48

Zidane na pragu nesmrtnosti

Real Madrid je na pragu izenačitve rekorda iz sezone 1988/89.

Realu gre v letošnji sezoni vse kot po maslu. V domačem prvenstvu prepričljivo vodi pred gorečimi tekmeci iz Barcelone, v ligi prvakov pa si je že zagotovil uvrstitev v osmino finala. Še bolj izjemen je niz neporaženosti, saj v letošnji sezoni sploh še ne pozna poraza.

Niz neporaženosti sega že v lansko sezono in traja že neverjetnih 33 tekem, Zinedine Zidane in njegovi varovanci pa imajo že v sredo priložnost, da izenačijo rekordni niz neporaženosti kluba. Tega je Real zabeležil v daljni sezoni 1988/89, ko je ekipo vodil Leo Beenhakker, zanj so pa takrat igrali zvezdniki, kot so Schuster, Michel, Butragueno in Hugo Sanchez.



Zanimiva je tudi primerjava zmag, remijev in osvojenih lovorik. Zidane je v tem obdobju nanizal 25 zmag in osem remijev, Beenhakker pa ravno toliko zmag in devet remijev. Real je tistega leta osvojil špansko prvenstvo in španski pokal, v lanski sezoni pa so Madridčani osvojili ligo prvakov in evropski superpokal.

Real je nazadnje klonil 28. marca 2016, in sicer v osmini finala lanske lige prvakov, ko je moral v gosteh priznati premoč Wolfsburgu, rekordni niz neporaženosti pa lahko izenači prav tako v tem tekmovanju. Kot že rečeno, se bo v sredo na zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov pomeril z Borussio iz Dortmunda.

Značke: real-madrid, zidane

Članki iz rubrike