GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 17.01.2017 17:17:14

Maradona razkril, zakaj je zapustil Barcelono in prestopil v Napoli

Nekdanji argentinski zvezdnik Diego Armando Maradona, ki je na obisku v Neaplju, kjer je z Napolijem leta 1987 in 1990 osvojil naslov italijanskega državnega prvaka, bo, ko bo rešil težave z italijanskimi davčnimi oblastmi, postal ambasador kluba, župan Neaplja pa naj bi ga maja razglasil za častnega občana mesta.

Čeprav Maradona težav z neplačanimi davki ni rešil, skupaj z obrestmi naj bi šlo za 39 milijonov evrov, se je pred štirimi leti le vrnil v mesto, ki ga nikoli ni pozabilo. "Davčnim oblastem ničesar ne dolgujem, sicer pa je Napoli vse dolgove, čeprav mu tega ne bi bilo treba, poravnal že leta 2003," je v pogovoru za italijanski dnevnik Corriere della Sera oktobra lani dejal 56-letni Maradona.

Da ljubezen med njim in navijači Napolija še vedno ni zamrla, za Napoli je zadnjič igral leta 1991, pred tem pa je z njim osvojil dva naslova italijanskega državnega prvaka, italijanski pokal in superpokal ter leta 1989 tudi pokal Uefa, je potrdil tudi ponedeljkov sprejem v Neaplju, ko je svojim oboževalcem dejal: "Zelo sem vesel, da sem spet tukaj z vami."

"Zame je Maradona legenda. Takoj, ko bo rešil svoje težave glede neporavnanih davkov, bo postal naš svetovni ambasador," pa je v ponedeljek zvečer razkril Aurelio De Laurentiis, predsednik nogometašev Napolija, sicer filmski producent.

"Preden sem podpisal za Napoli, mi je Joan Gaspart, poznejši predsednik Barcelone, takrat pa visok klubski funkcionar, ponudil petletno pogodbo, s katero bi podvojil svojo plačo, vendar sem ga zavrnil, saj sem se sprl s takratnim predsednikom kluba Josepom Lluisom Nunezom. Gaspartu sem dejal, da me čaka Napoli. Raje kot denarju sem sledil žogi in svojemu srcu. V Neaplju sem se vedno počutil doma, da pa bo Napoli postal resnično velik klub, bo moral osvojiti še najmanj dva ligaška naslova. Imam polno zaupanje v predsednika De Laurentiisa," je še dejal vedno zanimivi Maradona.

Luigi de Magistris, župan Neaplja, naj bi maja, ko bo potekala proslava ob trideseti obletnici naslova državnega prvaka Napolija, Maradono razglasil tudi za častnega občana mesta. Napoli je trenutno na tretjem mestu v italijanski serie A. Ima štiri točke manj kot vodilni Juventus in točko manj kot drugouvrščena Roma.

Članki iz rubrike