Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 22.01.2017 12:06:00

Neobičajne klavzule v pogodbah igralcev Manchester Uniteda

Profimedia
Rdeči vragi so včeraj le remizirali proti Stoke Cityju, kar jih bo seveda še dodatno oddaljilo od mest, ki vodijo v ligo prvakov, kaj šele da bi sanjali o naslovu prvaka.

Po poročanju 'The Suna' pa bi lahko neuvrstitev v elitno evropsko klubsko tekmovanje imelo drastične posledice tako na poslovanje, sponzorje kot tudi plače igralcev. 

Najprej pa k Adidasu, ki opremlja rdeče vrage. Ti imajo v pogodbi zapisano, da če se od letošnje sezone 2016/17 dalje ne uvrstijo v ligo prvakov, bodo pri opremljevalcu letna sredstva znižali za 30 odstotkov, kar pomeni 22,5 milijonov evrov. 

Tudi igralci pa imajo vsi po vrsti v članskem moštvu klavzule, da se jim ob neuvrstitvi v ligo prvakov plače zmanjšajo za 25 odstotkov. To recimo v primeru Paula Pogbaja, Zlatana Ibrahimovića in Wayna Rooneyja (najbolje plačani nogometaši v klubu) pomenilo zmanjšanje plače do 75.000 evrov.

Ostali seveda proporcionalno manj, vseeno pa gre za ogromne količine denarja, s katerimi si želi klub v naslednjem finančnem obdobju zaščititi pred izpadom dohodka. 

Članki iz rubrike