državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

sta
sta
0 01.02.2017 14:45:53

Norvežane bo vodil Šved Lagerbäck

Profimedia
Švedski nogometni strateg Lars Lagerbäck je prevzel trenersko službo norveške izbrane vrste. Norveška nogometna zveza je danes sporočila, da se je z 68-letnikom dogovorila za triletno sodelovanje, službo pa bo začel takoj. Norvežani so bili brez selektorja od novembra, ko je odstopil Per-Mathias Hoegmo.

Prejšnjega selektorja so odnesli slabi dosežki v kvalifikacijah za SP; v skupini C so v družbi svetovnih prvakov Nemcev Norvežani v štirih tekmah zmagali le proti San Marinu.

"To je pravi izziv. Takšnega sem potreboval, vedno je napeto, ko skušaš z reprezentanco priti na veliko tekmovanje," je ob nastopu nove službe dejal švedski trener, ki si je za dolgoročni cilj zadal uvrstitev Norveške na EP 2020, a tudi SP naslednje leto v Rusiji še ni izgubljeno, meni Lagerbäck.



Lagerbäck je nazadnje kot trener vodil Islandce in z malo otoško državo poskrbel za senzacijo na lanskem evropskem prvenstvu, ko so Islandci prišli do četrtfinala in mimogrede izločili še Angleže. Pred tem je skorajda desetletje vodil tudi švedsko izbrano vrsto, ki jo je popeljal do treh evropskih in dveh svetovnih prvenstev, delal pa je tudi kot selektor Nigerije.

Na novem delovnem mestu bo Lagerbäck debitiral 26. marca na tekmi s Severno Irsko.

Članki iz rubrike