nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 13.02.2017 17:46:13

Rumeni zid bo sameval

Reuters
Borussia Dortmund je sprejela sankcije Nogometne zveze Nemčije in bo zaprla južno tribuno svojega stadiona Signal Iduna Park.

Ta je med navijači znan kot Gelbe Wand oziroma rumeni zid. Nemška zveza je s tem Borussio kaznovala za napad huliganov pred tednom dni. Južni del stadiona, kjer se lahko zbere 25.000 navijačev, bo zaprt na sobotni prvenstveni tekmi proti Wolfsburgu.

Borussia Dortmunda je imela do opoldneva danes čas, da sprejme kazen nemške nogometne zveze in poravna kazen 100.000 evrov. Klub je kazen prejel po incidentih 4. februarja, ko je z južnega dela stadiona proti gostujočim navijačem RB Leipzig letelo ogromno predmetov, med njimi kamenje in steklenice. Med navijači Leipziga so bile tudi družine in otroci. Policija je aretirala 28 huliganov, med napadom pa je poškodbe utrpelo 14 ljudi, med njimi štirje policisti. 


Dortmundčani so se za izgred opravičili in v izjavi za javnost dejali: "Pretehtali smo argumente in se odločili, da sprejmemo kazen ter drastičen ukrep zaprtja celotnega južnega dela stadiona za tekmo proti Wolfsburgu. Pripravljamo ukrepe in sankcije proti krivcem za incident. Predstavili jih bomo v prihodnjih tednih."

Članki iz rubrike