stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 18.02.2017 09:08:32

Senzacija! Veliki zvezdnik svetovnega nogometa v Rijeki?!

Reuters
Videti je kot nekaj nepredstavljivega, nemogočega. Pa vendarle. V taboru Rijeke se ne šalijo in mislijo povsem resno, medtem ko si srčno želijo, da bi v domačem prvenstvu prvi prečkali ciljno črto.

Ekipa slovenskega stratega Matjaža Keka v spomladanski del sezone, ki se začenja prav danes, vstopa s šestimi točkami prednost pred zagrebškim Dinamom, ki brani naslov in napoveduje veliki napad na tekmeca iz Kvarnerja.

In če je za Zagrebčane znano, da radi posegajo po nekoliko dražjih okrepitvah, jih bo tokrat Rijeka - če bo prav zares uresničila ta prestop - na celi črti potolkla. Takšen zvezdnik, kot je Michael Essien, namreč še nikoli ni prestopil v kakšnega od hrvaških klubov.

Zadnja okrepitev Rijeke v boju za naslov je bil slovenski napadalec Roman Bezjak, kot kaže pa smetana na torti za pohod k prvemu naslovu državnega prvaka še sledi. Po informacijah, ki prihajajo iz Rujevice, pogovore z ekipo ganskega nogometaša vodi kar predsednik Rijeke Damir Mišković.

Essien Rijeka


Kako resni so pogovori in kako daleč so prišli, v tem trenutku še ni jasno. Pojavila se je le fotografija, na kateri 34-letni Essien v rokah drži mobitel, oblečen v Rijekin etui. Morda gre le za dobro marketinško potezo, morda pa je nekdanji član Bastie, Lyona, Chelseaja, Reala, Milana in nazadnje grškega Panathinaikosa res pred vrati Rijeke.

Ob vprašanju, koliko je takšen prestop realen v finančnem pogledu (Transfermarkt ga ocenjuje na 800 tisočakov), bi se Matjaž Kek gotovo tudi vprašal, kako dobro je Ganec po dolgem počitku sploh pripravljen. Potem ko se ga je poleti atenski klub odrekel, v tej sezoni ni imel kluba.

Članki iz rubrike