favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
3 18.02.2017 09:37:16

Ker klub ni imel denarja, so igralca kupili kar navijači

Da, tudi tako je mogoče zbrati potrebna finančna sredstva. To ni zgodba o bogatih lastnikih nogometnih klubov in predvsem to ni zgodba o bogatih klubih, ki si na trgu privoščijo prav vse, kar si zaželijo. To je povsem drugačna zgodba.

Na svetu je ogromno klubov, ki komaj preživijo mesec, ki si bogatih prestopov ne morejo privoščiti, ki poslujejo skromno in pač v okviru svojih možnosti. Da, tudi na Norveškem, ki je bogata država in se lahko pohvali z najvišjim življenjskim standardom v Evropi.

Kristiansund je novi prvoligaš. Lani je pometel s konkurenco v drugi ligi, za enakovredno tekmovanje z močnejšimi tekmeci pa se je želel okrepiti. Ob prazni blagajni so se vodilni možje kluba domislili nečesa drugačnega in poskusili.


Padla je ideja o crowfundingu oziroma množičnem financiranju - torej zbiranju finančnih sredstev z manjšimi prispevki s strani velikega števila podpornikov. Navijači kluba so se odzvali in projekt je uspel.

Klub je želel pripeljati estonskega reprezentanta Nikito Baranova in z nenavadno metodo zbral potrebnih 57 tisoč evrov (500.000 kron). "To nam ne bi uspelo brez naših predanih in strastnih navijačev, to naj bo vsem jasno. Zahvaljujoč njihovi predanosti smo zbrali potreben denar. To je res odlično in Baranov lahko zdaj igra za naš klub," so zapisali na klubski strani.

Je takšna praksa lahko primer tudi za slovenske klube? Težko verjetno ... ali pač ...

Članki iz rubrike