kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 18.02.2017 18:58:47

Senzacija! Amaterji izločili prvoligaša!

Reuters
Nogometaši polamaterskega petoligaša Lincoln Cityja so danes priredili senzacijo - v osmini finala pokala FA so izločili Burnley, člana Premier lige.

Lincoln City, ki je sicer prvouvrščeno moštvo angleške pete lige, je prvič od leta 1902 zaigral med 16 najboljšimi moštvi v najstarejšem nogometnem tekmovanju na svetu, zdaj pa mu je uspel še korak naprej. Uvrstil se je med osem najboljših in bo v izbrani družbi zaigral v četrtfinalu.

Že nastop v osmini finala je mestu s približno 100.000 prebivalci povzročil pravo evforijo. Navijači so razgrabili 3200 vstopnic za tekmo v Burnleyju, na 200 kilometrov dolgo pot so se odpravili z vsemi mogočimi prevoznimi sredstvi, organizirano tudi z osmimi navijaškimi avtobusi. Tisti, ki so ostali brez vstopnice, so si tekmo ogledali na velikem zaslonu ob domačem stadionu.

Lincoln City
Reuters


Lincoln City je do senzacionalne zmage prišel z zadetkom v 90. minuti tekme s favoriziranim Burnleyjem, tako je postal prvi neprofesionalni klub, ki se je od leta 1914 uvrstil v četrtfinale pokala FA.

millwall
Slavje navijačev Millwalla
Profimedia


Preostale današnje tekme osmine finala
Middlesbrough je s 3:2 izločil Oxford, Huddersfield s Slovencem Jonom Gorencem Stankovićem je šokiral močno favorizirani Manchester City in z 0:0 izsilil dodatno srečanje, tretjeligaš Millwall pa je z 1:0 odpravil Leicester, ki po naslovu državnega prvaka nikakor ne ujame pravega ritma. Ob izpadu v pokalu FA se mu slabo piše tudi v prvenstvu, kjer ima le točko prednosti pred mestom, ki vodi v drugo ligo.

Trenutno igrata Wolverhampton in Chelsea, jutri se bodo srečali Fulham in Tottenham ter Blackburn in Manchester United, v ponedeljek pa še Sutton in Arsenal.

Članki iz rubrike