reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 19.02.2017 18:08:43

Sramotne scene v Srbiji: Navijači, ki so lovili Stojića, tokrat napadli Nikolićevega varovanca (video)

Reuters
V Srbiji so prekinili zimski premor, že prvi krog v tem letu pa je postregel z - incidenti.

Prva tekma po 65 dneh premora in – incidenti! Partizan je odigral mestni derbi z Radom in tega premagal z 1:0, toda precej bolj v Srbiji odmeva to, kar se je dogajalo ob robu. Na stadionu Kralj Petar Prvi na Banjici so "blesteli" navijači domačega kluba, torej ti isti navijači, ki so imeli pred leti kar nekaj bližnjih srečanj z Rankom Stojićem, danes športnim direktorjem Olimpije. Tokrat so jezili Marka Nikolića, bivšega trenerja kluba iz Ljubljane, še precej bolj pa njegovega varovanca Evertona.


Brazilec je bil namreč tarča nizkotnega rasističnega žaljenja, saj so mu neprimerno vzklikali skoraj vsakič, ko je prišel do žoge. Evertonu je ob koncu tekme prekipelo, odšel je do navijačev in jim povedal svoje, hkrati naj bi jim pokazal sredinca, kar bi skoraj vodilo še do hujših neredov. Odzvali so se namreč tudi nogometaši Rada, ki so se zapodili v Južnoameričana, ki zaradi žalitev ni mogel zadrževati čustev in je zajokal kar na igrišču pred vsemi. Po nekaj minut dolgem prerivanju med nogometaših obeh ekip so morali posredovati celo varnostniki, nakar so se strasti nekako le pomirile.

"Ali obstaja še kaj, kar bi bilo vredno obsoditi in kar se je dogajalo, preden je šel Everton tja? Če je, potem bomo obsodili in ene in druge, zagotovo ne samo Evertona. Vse to se dogaja, obstaja pa disciplinski organ, ki bo izrekel kazni vsem sodelujočim. Vse skupaj je vrnitev v srbsko nogometno realnost, a s tem še najmanj merim na nogometaše in trenerje," je bil po tekmi piker Marko Nikolić.

Članki iz rubrike