franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 23.02.2017 11:33:22

Zdravko Mamić: Če bi na vsak način želeli osvojiti naslov prvaka, bi ...

M24 / Grega Wernig
Hrvaško nogometno prvenstvo je zanimivo kot že dolgo ne. Matjaž Kek in druščina so na dobri poti, da prekinejo vladavino Dinama in prav ta dvoboj je tisto, kar so nogometni navdušenci v naši južni soseščini prejšnja leta pogrešali.

Nekaj besed je o tej temi spregovoril tudi Zdravko Mamić, ki se več tednov ni pojavljal v medijih. Z intervjujem za Sportske novosti pa je še dodatno 'podžgal' nogometno vzdušje na Hrvaškem.

"Ljudje okoli mene se čudijo, ampak res nimam težav s tem, da bi Rijeka letos postala državni prvak. To nikakor ne pomeni, da smo se predali, želimo osvojiti naslov, do njega pa lahko pridemo samo na igrišču," je pogovor začel Mamić in nadaljeval: "Do konca tekmovanja je petnajst krogov, z Rijeko se bomo v prvenstvu pomerili še dvakrat, mogoče se srečamo tudi v pokalu. Morda se do zadnjih dveh krogovo ne bo vedelo, kdo bo prvak."



Mamić prav nič slabega ne vidi v tem, da bi Rijeka postala prvak, še več, v tem je našel tudi dobre stvari za njegov klub. "Mogoče pa potem naredimo čudež v ligi Europa, osvojimo več točk in si po skoraj petdesetih letih izborimo evropsko pomlad. Obstaja več različnih scenarijev."

Najboljše je pustil za konec, ko se je ozrl na trenutno stanje v Dinamu. "Ali mogoče mislite, da v prestopnem roku ne bi mogli kupiti še več igralcev? Če bi želeli na vsak način osvojiti naslov prvaka, bi lahko kupili Eduarda da Silvo, Jelavića in še tri izkušene igralce. To je resnica, v katero verjetno ne dvomite. Nisem želel s tem v medije, želim pa, da naši navijači razumejo, za kaj gre."

Članki iz rubrike