mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 24.02.2017 18:55:17

Čustveno slovo Claudia Ranierija: Včeraj so umrle moje sanje

Aktualni angleški prvak Leicester je včeraj odpustil trenerja Claudia Ranierija, ki ga je v prejšnji sezoni popeljal do veličastnega uspeha.

V tem tekmovalnem obdobju so lisice daleč od lanskih predstav, v prvenstvu jim grozi celo izpad iz lige, vendar pa so na drugi strani še vedno v igri za uvrstitev v četrtfinale lige prvakov. V sredo so na prvi tekmi osmine finala najmočnejšega klubskega tekmovanja v Sevilli iztržili minimalen poraz, ob tem, da so dosegli zadetek v gosteh. Bilo je 2:1 za andaluzijsko moštvo, tako da je dvoboj povsem odprt.


Toda Ranierijeva skupna pot z Leicestrom se je kljub temu predčasno končala, čeprav mu je še pred dvema tednoma uprava izrazila javno podporo. Začasno bo ekipo vodil Craig Shakespeare, govori pa se, da bi v klub lahko spet prišel italijanski strokovnjak, saj se v povezavi s prostim delovnim mestom omenja ime Roberta Mancinija.

Zdaj se je oglasil tudi Ranieri. "Po evforiji ob osvojitvi naslova angleškega prvaka so včeraj umrle moje sanje. Sanjal sem samo o tem, da bi ostal v Leicestru, klubu, ki ga bom vedno imel rad. Na žalost mi to ni bilo usojeno. Tu sem doživel imenitno pustolovščino, ki bo vedno živela z mano. Najbolj bi se rad zahvalil nogometnemu klubu Leicester, prav tako pa tudi vsem, ki ste z nami uživali v eni izmed največjih zgodb v zgodovini nogometne igre. Iskreno se zahvaljujem vsem v klubu, še posebej pa navijačem. Že od prvega dne ste me vzeli za svojega in me sprejeli v svoja srca, tudi jaz imam rad vas. Nihče ne more vzeti tistega, kar smo ustvarili s skupnimi močmi, upam, da spomin na to vsak dan nariše nasmeh na obraz, tako kot meni. To je bilo čudovito obdobje, polno veselja, ki ga ne bom nikoli pozabil. Bilo mi je v zadovoljstvo in veliko čast biti prvak skupaj z vami," je v čustveni izjavi za javnost povedal 65-letni italijanski strokovnjak.

Članki iz rubrike