Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 25.02.2017 17:51:36

Ancelotti od igralcev dobil lepo darilo za jubilej

Reuters
Italijanski strateg Carlo Ancelotti je na tekmi med Bayernom in Hamburgom v bundesligi zelo uspešno proslavil jubilejno 1000. tekmo v trenerski karieri.

Bavarski velikan je tekmece s severa Nemčije prepričljivo premagal z 8:0, Ancelotti pa je v statistiko dodal 591. zmago in prvo z Bayernom z vsaj sedmimi goli.

Obračun med Bayernom in ekipo HSV je nekoč v Nemčiji veljal za veliki derbi, današnji je bil 104. ligaški med moštvoma s severa in juga Nemčije, a na igrišču je dvoboj v zadnjih letih izgubil čar izenačene tekme, Hamburg pa je dobil vzdevek "najljubša Bayernova stranka".


Od zadnjih petih medsebojnih tekem je Bayern kar na treh dosegel sedem ali več golov. Zdaj imajo Bavarci 63 zmag, razlika v zadetkih pa je 240:101. Na Allianz Areni so gostje brez zmage v zadnjih osmih tekmah, ki so se z njihovega zornega kota končale z razliko v golih 3:45.

Tudi danes se ni razpletlo nič drugače, Ancelottijeva četa je bila v prvem polčasu še zadržana, ko sta Arturo Vidal in Robert Lewandowski z dvema goloma poskrbela za 3:0, po odmoru pa je Rene Adler še petkrat pobiral žogo iz mreže; Lewandowski je dokončal delo za "hat trick", dvakrat je zadel še Kinglsey Coman, za piko na i sta poskrbela David Alaba in Arjen Robben.

Za Hamburg je današnji poraz izenačenje najhujšega poloma v bundesligi, v sezoni 2014/15 je za 0:8 prav tako poskrbel Bayern. Tudi za tretji najhujši poraz imajo zasluge Bavarci, v sezoni 2012/13 je bilo 2:9.

Članki iz rubrike