Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 08.03.2017 18:07:29

Letos je odigral vse tekme v premier ligi, nedolgo tega pa je prosil za denar

Reuters
V sezoni 2014/15 je Bournemouth postal prvak angleškega drugoligaškega tekmovanja in si prvič v dolgoletni zgodovini (klub je bil ustanovljen leta 1899) priigral napredovanje v premier ligo.

Debitantsko sezono je končal na šestnajstem mestu in zdaj drugo leto zapored nastopa med najboljšimi angleškimi nogometnimi kolektivi. Zelo zanimiva pa je življenjska zgodba njegovega člana Steva Cooka.

Danes 25-letni Cook je člansko kariero začel pri Brightonu, ko mu je bilo sedemnajst let. Vendar pa v tem klubu nanj niso resneje računali in so ga v naslednjih treh letih posodili v pet različnih ekip. Nazadnje je šel oktobra 2011 k Bournemouthu, s katerim je (na svojo srečo) že januarja podpisal pogodbo in vse odtlej nosi njegov dres.


Toda dejstvo, da se je pogosto selil iz kluba v klub, ga je navedlo k temu, da je celo razmišljal o smiselnosti nadaljevanja nogometne kariere. "Vsako poletje sem podpisal enoletno pogodbo in to je bilo frustrirajoče. Spomnim se, ko sem po neki tekmi razmišljal o tem, da moja kariera ne gre v želeni smeri. Pri devetnajstih nisem vedel, kaj se bo zgodilo in danes skušam pozabiti tiste čase, ko sem se spraševal, kaj mi je tega treba," je angleškim medijem razkril Cook, ki je dodal, da je takrat sedel v svojem starem Fiatu Puntu, na bančnem računu pa je imel samo sedem funtov. Pri tem se je spraševal, od koga naj si sposodi denar, saj zanj ni želel prositi staršev, ker jima je dolgoval že zelo veliko.

"Prijateljem sem rekel, da to ni zame in le malo je manjkalo, da bi vse pustil," je rekel Cook, ki se mu je svet popolnoma spremenil, ko je v Brighton za trenerja prišel Gustavo Poyet. "O premier ligi nisem niti sanjal, še redno igranje na nižji ravni je bilo zelo daleč. Ko je prišel Poyet, sem se vrnil v Brighton. Nekajkrat sem igral za mlado moštvo, potem pa sem postal član prve postave. Naučil sem se nekaterih novih stvari, kar mi je spemenilo kariero. Dobil sem priložnost in zdaj sem v premier ligi."

"Neverjetno je biti del premier lige, saj si nedolgo nazaj nisem mislil, da se mi lahko to zgodi. Na srečo igram v premier ligi, kar je izjemen dosežek glede na to, kje sem bil. Veliko fantov v naši ekipi stvari ne jemlje kot samoumevnih, saj so morali prehoditi trnovo pot, da so prišli do sem. In to je po mojem mnenju prednost, ki jo imamo, saj se želimo vsem dokazati, kot moštvo in kot posamezniki," je zaključil Cook, ki je v tej sezoni odigral vseh 27 prvenstvenih tekem in bil vselej na igrišču od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga. Prav tako se lahko pohvali z dvema zadetkoma.

Članki iz rubrike