Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
11 13.03.2017 11:04:42

Kako to ni prepovedani položaj? (video)

Na tekmi drugega kroga lige MLS v ZDA je Nemanja Nikolić dosegel zadetek za ekipo Chicago Fire ob katerem so se vsi držali za glavo.

Chicago je igral domačo tekmo proti moštvu Real Salt Lake in v 11. minuti je prišlo do »spornega« trenutka. Videti je bilo, da je Michael de Leeuw podal žogo do napadalca Chicaga Nemanje Nikolića, ko je bil slednji globoko v prepovedanem položaju. Toda sodnik Kevin Stott ni dosodil prepovedanega položaja, ampak je mahal z rokami naj se igra nadaljuje. Nikolić je seveda potem z lahkoto dosegel gol (na koncu je Chicago zmagal z 2:0, potem ko je v 14. minuti drugi gol za Chicago dosegel Alvarez), saj se domači vratar sploh ni preveč trudil, ker je menil, da bodo zadetek razveljavili, gostujoči igralci in trener pa so seveda protestirali zaradi prepovedanega položaja.

Velikokrat grajamo sodnike zaradi napak, ki jih storijo, tokrat pa je treba glavnega sodnika Stotta resnično pohvaliti, da je opazil, da je žogo Nikoliću podal v resnici igralec Salt Lakea Stephen Sunday, ko je izbijal žogo. Stranski sodnik je celo dvignil zastavico, češ da je bil Nikolić v prepovedanem položaju, a Stott se ni oziral na njega in upravičeno pustil, da se igra nadaljuje.

Še enkrat poklon do tal za tako sodniško odločitev, ki se je v počasnem video posnetku izkazala za popolnoma pravilno.

Članki iz rubrike