ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

gv
gv
0 17.03.2017 14:11:56

Najbolj "osovraženi": Di Maria bi bil 34., zagotovo pa ne (bo) zadnji ...

Angel Di Maria bi bil lahko eden tistih nogometašev, ki so v svojih karierah nosili dres najbolj gorečih tekmecev v Španiji.

Prestopi med največjimi nogometnimi rivali veljajo za smrtni greh, kljub temu pa še zmeraj obstajajo nogometaši, ki se na to ne ozirajo. Po navadi je okoli takšnih prestopov še posebej vroče v Španiji, kjer tamkajšnjemu nogometu vladata velika tekmeca Real Madrid in Barcelona.

Precej prahu se je ravno zaradi tega zdaj dvignilo okoli Angela Di Marie. Člana pariškega PSG-ja se vse glasneje povezuje s prestopom k Barceloni, kar sicer ne bi bilo nič takšnega, če pred leti ne bi nosil dresa madridskega Reala. Seveda je zdaj prezgodaj govoriti, če bo do prestopa resnično prišlo, dejstvo pa je, da je član katalonskega velikana tudi njegov zelo dober prijatelj Lionel Messi.

Kakorkoli že, Di Maria ne bi bil ne prvi ne zadnji nogometaš, ki bi si nadel dresa obeh velikih španskih tekmecev, od leta 1902 pa je bilo takšnih igralcev 33. Med vsemi je za največjo "izdajo" poskrbel Portugalec Luis Figo, ki se je leta 2000 preselil iz Barcelone k Realu. Navijači Barcelone so mu na prvi tekmi po vrnitvi na Camp Nou pripravili vroč sprejem, med drugim mu je skoraj pod noge priletela svinjska glava.

Portugalec je bil tisti, o katerem se je največ govorilo, sicer pa ni bil edini zvezdnik, ki se je odločil za takšno nadaljevanje svoje kariere. Neprimerno več je bilo sicer tistih, ki so se za selitev odločili iz smeri Barcelona - Real (skupno 21, neposredno 17), štirje med njimi so si za vmesno postajo izbrali kakšen drug klub. Med slednje sodi tudi sloviti Brazilec Ronaldo, ki se je iz Barcelone najprej preselil k Interju, nato pa je blestel pri Realu. Podobno je storil tudi legendarni vratar Ricardo Zamora, ki je vmes oblekel dres Espanyola, za neposredno selitev na Santiago Bernabeuu pa so se med drugim odločili Bernd Schuster, Luis Milla, Nando, Michael Laudrup in Javier Saviola.

Precej manj je bilo tistih, ki so "izdali" madridskega velikana. Iz Madrida se je v Barcelono preselilo skupaj 12 igralcev (zgolj trije neposredno, ostalih devet prek drugega kluba). Med bolj znanimi igralci, ki so zapustili Real in se preselili na Camp Nou, je brez dvoma aktualni trener Barcelone Luis Enrique. Za nekoliko drugačno pot se je odločil aktualni španski selektor Julen Lopetegui, ki je vmes nosil dres Logronesa, legendarni Romun George Hagi si je za vmesno postajo izbral Brescio, Robert Prosinečki Real Oveido, Dani Garcia Mallorco, največji zvezdnik med njimi pa je bil zagotovo Samuel Eto'o. Kamerunec pri Realu ni dobil prave priložnosti, po številnih posodah se je ustalil pri Mallorci, med leti 2004 in 2009 pa blestel v dresu blaugrane.

Značke: real, barcelona

Članki iz rubrike