kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 18.03.2017 19:30:49

Morda pa je bil res vsega „kriv“ Ranieri

Reuters
Nov šef v mestu oziroma kako se je Leicester prebudil po zamenjavi na trenerski klopi.

Potem ko je Leicester City v prejšnji sezoni senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, so lisice v tej pokazale povsem drugačen obraz. V letu 2017 je šlo vse skupaj le še navzdolgola niso dosegli kar 610 minut in po petih zaporednih porazih je vse bolj začelo kazati na to, da bi branilec naslova utegnil celo izgubiti prvoligaški status. Scenarij, da bi po letu 1938 ter Manchester Cityju aktualni prvak znova romal v rang niže, je dobival vse bolj realne okvirje.


Svetla točka je bila uvrstitev v osmino finala lige prvakov, toda po minimalnem porazu (1:2) v prvi tekmi s Sevillo je klub odpustil tvorca velikega uspeha Claudia Ranierija. Obtožbe, da so za Italijanov odhod poskrbeli igralci, so slednji zanikali, a stvari so se v nadaljevanju res obrnile na bolje.

Vsaj tako pravijo rezultati, ki so jih dosegli pod vodstvom dežurnega gasilca, donedavnega pomočnika Craiga Shakespeara. Lisice so namreč v zadnjih treh krogih osvojile maksimalnih devet točk ter pri tem zabile devet golov. Pred tem pa, kot že rečeno, v 610 minutah niti enega samega. Najprej so s 3:1 lisice odpravile Liverpool, nato z enakim rezultatom Hull, danes pa na gostovanju s 3:2 še West Ham. In seveda, enkrat vmes so na kolena spravile tudi Sevillo ter se zavihtele v četrtfinale lige prvakov. Od nevarnega območja v prvenstvu po drugi strani zdaj bežijo za šest točk in življenje v lisičjem brlogu je znova lepo. Craig Shakespeare pa je pri tem na dobri poti, da postane novi „Ranieri“.

Članki iz rubrike