Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 21.03.2017 16:10:26

Dve tekmi brez zmage, adijo!

Reuters
Kitajski klubi so s svojimi milijoni močno spremenili nogometni trg.

Kar nekaj nogometašev svetovnega formata in tudi takih, ki to niso, se je v zadnjem obdobju preselilo na Kitajsko, kjer so jim tamkajšnji klubi ponudili milijonske pogodbe.

Ampak na Kitajskem se niso obogatili samo nogometaši, prav nič ne manjka niti nekaterim trenerjem, ki so se odločili za delo v najbolj obljudeni državi na svetu.

Toda če kdo misli, da so Kitajci strpni delodajalci, se moti. Za svoj denar namreč želijo tudi nekaj konkretnega v zameno. Tega očitno niso dobili pri nekdanjem nogometašu torinskega Juventusa Ciru Ferrari, ki je bil trener drugoligaša z imenom Wuhan Zall.



Uprava kluba si je pred začetkom sezone za cilj začrtala napredovanje med elito. Ferrara je prvenstvo začel z remijem na domačem igrišču, v drugem krogu pa se je s prvega gostovanja v sezoni vrnil poražen. Pri Meizhouju je izgubil z 1:2. Mogoče se Ferrara takrat še ni zavedal, da je bila to njegova zadnja tekma na klopi Wuhana, saj so mu po osvojeni točki na uvodnih dveh tekmah odgovorni dali odpoved in mu pokazali vrata.

Pri tem Ferrari ni prav nič pomagalo, da je klub ob koncu lanske sezone z nizom zmag uspel obdržati v drugi ligi. Wuhan je bil prvi Ferrarov klub po letu 2012, ko so ga odpustili pri Sampdorii.

Pri kitajskem drugoligašu zdaj iščejo njegovo zamenjavo, ena od možnosti naj bi bil španski strokovnjak Gregorio Manzano. Nekdanji šef strokovnega štaba pri madridskem Atleticu, Sevilli, Malagi in Mallorci na Kitajskem ni neznan, v sezoni 2015/16 je vodil Shanghai Shenhuo in leto prej Beijing Guoan.

Članki iz rubrike