Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 22.03.2017 12:45:02

Rio Ferdinand: Po smrti žene sem se hotel ubiti

Legendarni angleški nogometaš, dolgoletni član reprezentance in Manchester Uniteda, je v dokumentarcu za BBC spregovoril o travmah s katerimi se je soočal, ko mu je umrla žena.

Dokumentarec so na BBC-ju naslovili z "Biti oče in mama", Rio pa je spregovoril o vseh težavah, ki jih je preživljal, ko je ostal sam s tremi otroci, potem ko je za rakom na dojki v 34. letu starosti, leta 2015, umrla njegova žena Rebecca.
"Ko je Rebecca umrla, sem se ponoči večkrat opijal. Tedaj smo imeli gospo, ki je živela z nami in skrbela za otroke, in ko je ona odšla spat, sem šel v dnevno sobo in se opijal. To je zagotovo trajalo tri ali štiri mesece. Kljub vsemu mi je uspelo, da sem zjutraj vstal in odpeljal otroke v šolo," je govoril Rio. Njegova sinova Lorenz in Tate sta bila stara devet in šest let, najmlajša pa je bila hčerka Tia, ki je imela vsega štiri leta.
Nekdanji izvrstni branilec je natančno opisal, kako je razmišljal, da so vzame življenje. "Sočustvujem in razumem ljudi, ki so odhajali na "mračna mesta", da se ne bi soočili z žalostjo. Vem, bilo je zelo sebično, ker sem razmišljal o samomoru, toda nisem mogel nehati razmišljati o tem. Na srečo sem imel okoli sebe ljudi, ki so mi pomagali, predvsem pa so mi otroci dajali motiv za življenje," je še govoril Ferdinand, ki je še pripomnil, kako mu je bilo težko, ker je moral po smrti žene za veliko stvari poskrbeti sam. "Bil sem nogometaš in za vse je bilo poskrbljeno. Potem pa sem se moral prilagoditi. Nisem vedel niti kako se gre k otroškemu zdravniku in kdo je naš zdravnik, saj sem poznal le zdravnika v klubu. Težko mi je bilo, ker nisem znal postiljati postelje tako kot so bili otroci navajeni, kot jih je naučila žena. Nisem vedel kakšna oblačila nosijo moji otroci, kje jih kupujejo, kaj šele da bi imel pojma o šolskih potrebščinah oziroma o vsem kar so rabili za šolo ali vrtec," je še povedal Rio.

Članki iz rubrike