stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 22.03.2017 17:04:39

Bayern na Kitajsko

Reuters
Bavarski nogometni velikan Bayern iz Münchna je v želji, da svoj klub popularizira tudi v drugih državah, odprl še drugo pisarno v tujini.

Po biroju v New Yorku, ki so ga odprli leta 2014, bodo njegovi ljudje nastanjeni tudi v kitajskem Šanghaju, kjer bodo skrbeli za posle in obveščali njihove navijače o informacijah iz kluba.

Na slovesnem odprtju pisarne so delegacijo Bayerna zastopali predsednik Kar-Heinz Rummenigge, direktor za poslovanje v tujini Jörg Wacker in nekdanja igralca Brazilec Giovane Elber in Francoz Bixente Lizarazu.

"Na Kitajskem smo se vedno dobro počutili, počutimo se privilegirano, ker smo lahko prisotni tu. Na drugi celini želimo sklepati posle, verjamemo, da bomo pri tem uspešni. Vsekakor pa želimo z odprtjem pisarne pridobiti še kakšnega navijača," je dejal Rummenigge, ki je pred 120 povabljenimi gosti, politiki, gospodarstveniki in predstavniki medijev, odprl pisarno in napovedal, da bo pisarna po koncu letošnje sezone organizirala turnejo ekipe po Kitajski. Od 19. do 27. julija bo Bayern odigral prijateljske tekme z Arsenalom, Chelseajem, Milanom in Interjem.

Bavarski velikan pa ni edini nemški klub, ki ima na Kitajskem svojo pisarno. Münchenčane so prehiteli predstavniki Wolfsburga, ki so v ponedeljek odprli pisarno v Pekingu. Nasploh imajo nemški klubi, med njimi tudi Köln, Hamburg, Borussia Dortmund, zelo dobre odnose s Kitajsko in njenim nogometom.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike