kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 19.05.2017 22:12:34

Mourinho vse stavi na finale lige Europa: Poglejte postavo za zadnji krog premier lige

Reuters
V nedeljo bo v Angliji odigran zadnji krog premier lige. Manchester United, ki je izgubil vse možnosti za uvrstitev v ligo prvakov, je pet krogov brez zmage.

Rdeči vragi so zasidrani na šestem mestu in bodo na njem ostali tudi po zadnjih devetdesetih minutah letošnje izvedbe premier lige. Za konec jih na Old Traffordu čaka srečanje s Crystal Palaceom, ki si je že zagotovil obstanek, tako da je tudi za goste dvoboj samo prestižnega pomena.

Trener Uniteda Jose Mourinho je očitno vse stavil na finale lige Europa, v katerem se bo njegova ekipa 24. maja v Solni pomerila z Ajaxom. Trenutno kar nekaj igralcev toži nad poškodbami, zato Portugalec ne bo tvegal in bo v nedeljo na igrišče poslal močno spremenjeno zasedbo.



Vsaj tako gre sklepati po tem, kar je povedal na novinarski konferenci pred dvobojem. Po njegovih besedah bodo priložnost za dokazovanje v glavnem dobili (golobradi) mladeniči, med katerimi je tudi komaj 16-letni Angel Gomes. "Imeli bomo dva vratarja Joela Pereiro in Kierana O'Haro, tu bodo še Demetri Mitchell, Scott McTominay, Matty Willock, Josh Harrop, Angel Gomes, Zachary Dearnley, Axel Tuanzebe, torej sami mladi nogometaši," je dejal Mourinho in na vprašanje, ali so ti fantje sploh pripravljeni za tako tekmo, odgovoril: "Vsi skupaj, ne. Eden v dobrem in dinamičnem moštvu, vsi hkrati pa zagotovo ne. Edina pozitivna stvar zame je, da nekatere igralce odpočijem za sredino tekmo. Za mlade fante pa bo to odlična izkušnja, Old Trafford, premierligaška tekma in močni igralci, ki jih ima Crystal Palace. Fantje rabijo mojo podporo."

Mourinho je razkril, da bo v ekipi prostora za samo tri ali štiri standardne igralce, ki bodo verjetno dobili po polčas. Želi si, da bi bil med njimi Paul Pogba, kateremu je pred tednom umrl oče. "Chris Smalling ima nekaj težav, a bo nared za sredo, Paul Pogba pa je v redu. Je zelo močen človek, močna osebnost. On mora igrati v nedeljo." Poleg Pogbaja bo igral tudi Timothy Fosu-Mensah, ki je saniral poškodbo rame. Portugalec čaka še na zdravniški izvid Marouana Fellainija, medtem ko Wayne Rooney verjetno ne bo igral.

Članki iz rubrike