mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.05.2017 18:11:17

Bavarci so se poslovili od Lahma in Alonsa (VIDEO)

S tekmami 34. kroga se je končalo nemško nogometno prvenstvo.

Prvak je bil znan že pred časom, svoj 27. naslov je osvojil münchenski Bayern, ki je danes z zadetki Arjena Robbna, Artura Vidala, Francka Riberyja in Joshue Kimmicha ter zmago s 4:1 proti Freiburgu le še postavil piko na i.

Za Bavarce sta svojo zadnjo tekmo odigrala otrok Bayerna Philipp Lahm in Španec Xabi Alonso. Bočni branilec Lahm končuje kariero po skupno 517 tekmah za Bavarce, ki ga bodo sprejeli tudi v Bayernovo hišo slavnih. Prav tako naj bi konec kariere oznanil tudi španski vezist Alonso, ki je bil član münchenske ekipe od leta 2014.

Ob Bayernu sta si ligo prvakov neposredno zagotovila tudi Leipzig in Borussia Dortmund, Hoffenheim pa bo igral v zadnjem krogu kvalifikacij za elitno evropsko klubsko tekmovanje. V evropski ligi pa bosta nemške barve zastopala petouvrščeni Köln Dominica Maroha in šestouvrščena berlinska Hertha. Še eno mesto v evropski ligi bo dal še finale pokala, v katerem bosta prihodnjo soboto v Berlinu igrala Borussia Dortmund in Eintracht Frankfurt. Če zmaga slednji, bo on igral v evropski ligi, v nasprotnem primeru pa sedmouvrščena ekipa lige, torej Freiburg.

Že pred časom je postalo jasno tudi to, da sta po novem drugoligaša "matični" klub Romana Bezjaka Darmstadt in Ingolstadt, do zadnjega pa je bilo zanimivo v boju za izognitev mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. V teh bo igral Wolfsburg, prvak v sezoni 2008/09, (verjetno proti Eintrachtu Braunschweigu Nika Omladiča), medtem ko so si oddahnili pri Mainzu, Hamburgu in Augsburgu.

Bayer Leverkusen Kevina Kampla je sezono končal na 12. mestu. Slovenski reprezentant je v sezoni zbral gol in dve podaji.

* KLJUČNE ODLOČITVE SEZONE 2016/17:
- prvak: Bayern München
- uvrstitev v ligo prvakov: Bayern, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Hoffenheim (kvalifikacije)
- uvrstitev v evropsko ligo: Köln, Hertha ter Freiburg ali Eintracht Frankfurt
- dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi: Wolfsburg
- izpadla v 2. ligo: Ingolstadt, Darmstadt
- najboljši trije strelci: Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, 31 zadetkov), Robert Lewandowski (Bayern, 30), Anthony Modeste (Köln, 25)
- najboljši trije podajalci: Emil Forsberg (Liepzig, 19 podaj), Ousmane Dembele (Borussia Dortmund, 12), Thomas Müller (Bayern, 12)

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike