sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 22.05.2017 14:30:22

Zvezdnika premier lige blizu Bayernu, ki se mu obeta poletna prenova

Reuters
Pred trenerjem Bayerna Carlom Ancelottijem je zelo pestro poletje, v katerem bo precej spremenil igralski mozaik nemškega prvaka.

V to je na nek način prisiljen, saj sta Philipp Lahm in Xabi Alonso končala kariero, nekateri fantje pa niso zadovoljili njegov okus, tako da nanje ne računa, zato bodo morali srečo poiskati drugje.

Navijači in uprava Bayerna sezone ne morejo označiti kot zelo uspešno, saj jo bodo Bavarci končali s samo eno lovoriko, ki jo bodo prejeli za ubranitev naslova nemškega prvaka. V ligi prvakov so izpadli v četrtfinalu, kjer so morali priznati premoč madridskemu Realu, v nemškem pokalu pa so v polfinalu izgubili z dortmundsko Borussio. Tudi to je eden od pomembnejših razlogov, da je treba poseči po spremembah v ekipi.

Slačilnico Münchenčanov naj bi zapustili Douglas Costa, Renato Sanches in Rafinha. Sanches se v tej sezoni ni naigral, čeprav so ga Bavarci lani pripeljali za 35 milijonov evrov, Rafinha naj bi imel ponudbe s Kitajske, snubcev pa ne manjka niti Douglasu Costi. V klubu si želijo za omenjene fante iztržiti dobrih 50 milijonov evrov, odgovorni jih bodo še nekaj dodali in italijanski strateg bi za okrepitve lahko imel približno sto milijonov evrov. Pri Kickerju pravijo, da bo klub prodal še enega nogometaša, toda tega pri nemškem mediju niso imenovali.

Dva igralca sta že podpisala pogodbo z Bayernom, dozdajšnja člana Hoffenheima Niklas Süle in Sebastian Rudy. Münchenčani so za prvega plačali 20 milijonov evrov, medtem ko je drugi prišel brez odškodnine. Münchenčani so dokončno od Juventusa odkupili še pogodbo Kingsleyja Komana (21 milijonov evrov), ki so ga Italijani Bayernu posodili za dve leti.

Vse glasnejše so govorice, da bo klub Arsenalu speljal Alexisa Sancheza, iz premier lige pa naj bi prišel še en nogometaš. Govori se o 26-letnem desnem bočnem branilcu angleške reprezentance in Tottenhama Kylu Walkerju. Če se to uresniči, bi bila udarna enajsterica Bayerna v novi sezoni lahko videti takole: Neuer; Walker, Boateng, Hummels, Alaba; Kimmich, Vidal, Rudy; Sanchez, Lewandowski, Muller.

Članki iz rubrike