kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 29.05.2017 13:05:26

Nov šok v zadevi Cristiano Ronaldo: Utajil je kar 15 milijonov evrov, vse pa zdaj kaže, da bo ...

Reuters
Živahno dogajanje na španskih sodiščih je dobilo nov šokanten zasuk.

Po zagotovilih najbolje obveščenih španskih finančnih medijev zdaj ni več nobenega dvoma o tem, da prvi zvezdnik madridskega Reala v letih med 2011 in 2013 španski državi ni plačal vseh potrebnih dajatev. Primanjkljaja ni bilo zgolj za 8 milijonov evrov, kot je kazalo sprva, temveč kar za 15, če upoštevamo tudi napačno prikazano trženje podobe, ki bi ga Portugalec moral prikazovati in knjižiti drugače, kot ga je.

Vse nepravilnosti je Cristiano Ronaldo pozneje popravil, vendar pa nikoli ni poravnal dolgov za nazaj, čeprav naj bi vedel, da je pri poslih "goljufal". Dilema je zdaj znana: če je šlo za namerno kriminalno utajo, potem Portugalcu grozi sodni pregon in za tako veliko vsoto celo več kot 5 let zaporne kazni. Naj spomnimo, za manj kot dve leti mu, tako kot Lionelu Messiju, ne bi bilo treba dejansko za rešetke, a bi bila v primeru takega pregona tako nizka kazen malo verjetna.

No vse pa zdaj kaže, da do tega pregona sploh ne bo prišlo. Kot poročajo španski finančni viri, je tamkajšnja španska oblast odločena, da je šlo zgolj za administrativno napako in da bodo Ronalda obravnavali zaradi tovrstnega prekrška. Kazen zanj je neprimerno drugačna, saj bi veliki zvezdnik zgolj moral poravnati vse izpuščene obveznosti. Po nekaterih vesteh je velik del teh obveznosti celo že poravnal v teh dneh, odkar je izvedel za izsledke preiskave.     

Značke: ronaldo, real

Članki iz rubrike