nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 18.06.2017 19:36:56

Portugalci po razburljivi končnici brez zmage proti Mehiki (video)

Reuters
Nogometaši Portugalske so v tekmi 1. kroga pokala konfederacij v Rusiji igrali neodločeno 2:2 (1:1) z Mehiko.

* Stadion Arena Kazan, gledalcev 34.372, sodniki: Pitana, Maidana, Belatti (vsi Argentina).
* Strelci: 1:0 Quaresma (34.), 1:1 Hernandez (42.), 2:1 Cedric (86.), 2:2 Moreno (91.).
* Portugalska: Rui Patricio, Cedric, Fonte, Pepe, Guerreiro, William, Moutinho (od 58. Adrien), Andre Gomes, Nani (od 58. Gelson), Ronaldo, Quaresma (od 82. Andre Silva).
* Mehika: Ochoa, Salcedo (od 67. Araujo), Reyes, Moreno, Layun, J. Dos Santos, Herrera, Guardado, Vela (od 57. G. Dos Santos), Jimenez (od 79. Peralta), Hernandez.
* Rumeni kartoni: Gomes, Adrien; Guardado.
* Rdeč karton: /

V taboru evropskih prvakov so pred tekmo previdno opozarjali, da se nimajo za favorite tekmovanja, pa čeprav jim vsaj zvezdniški status prve ekipe ogrevalnega tekmovanja pred SP 2018 zaradi Cristana Ronalda ne more uiti. Danes se je pokazalo, da previdnost vendarle ni bila odveč, trdoživi in borbeni Mehičani so, potem ko je kazalo, da so tekmo izgubili v zadnjih minutah, poskrbeli za hladen tuš in prišli do velike točke.

Tekma se je začela z minuto molka v spomin na žrtve tragičnega dogajanja na Portugalskem, kjer je na desetine ljudi izgubilo življenje v gozdnem požaru.

Na terenu so nato evropski prvaki pritisnili in v uvodu prevladovali. Potem pa so poskrbeli tudi za vpis v zgodovino, saj so sodniki prvič na tekmi posegli po videoanalizi in po ogledu posnetkov tudi razveljavili zadetek. Za portugalsko je sicer zadel Nani v 21. minuti, toda sodnik Nestor Pitana je pokazal, da bo potreben ogled posnetka.

Ta je pokazal, da je bilo v akciji, ki jo je začel Ronaldo, več Portugalcev v prepovedanem položaju. Ves postopek, ki je nekoliko spominjal na dogajanje na hokejskih tekmah, je z odločitvijo v tehnični sobi in sporočilom sodniku po radijski zvezi, trajal dobro minuto.



Krovna zveza Fifa na letošnjem tekmovanju v Rusiji prvič v praksi na tako velikem turnirju preizkuša uvedbe tehničnih novosti. Zadetke, prepovedane položaje, rdeče kartone ali enajstmetrovke lahko tako po novem analizirajo in odločitev po potrebi tudi spremenijo.

Nič pa nato ni bilo narobe pri naslednjem golu Portugalske, Ronaldo se je navidez zapletel po prodoru na levi strani, vendar je z natančno podajo na drugi strani kazenskega prostora našel povsem osamljenega Ricarda Quaresmo, ki mu ni bilo težko matirati vratarja Guillerma Ochoe. Isti igralec je imel v 40. minuti še eno lepo priložnost, ki pa je ostala neizkoriščena.

A odgovor Mehike je bil hiter. Še pred koncem prvega polčasa je po lepi mehiški akciji z glavo natančno zadel Javier Hernandez.

Ritem drugega polčasa je bil precej počasnejši, dolgo je kazalo, da se bosta ekipi - Portugalci so na tem tekmovanju prvič, Mehičani pa že sedmič - zadovoljili z neodločenim izidom.

V 86. minuti je nato Portugalska izpeljala novo akcijo za zadetek, strelec je bil Cedric. Sodnik se je spet odločil za ogled posnetka, ki je pokazal, da je bilo vse v redu, Portugalsko pa je le še nekaj minut ločilo od zmage.

Toda odločni Mehičani so v eni zadnjih akcij na tekmi še enkrat izenačili. Po podaji s kota je bil na pravem mestu Hector Moreno in žogo z glavo poslal v mrežo Ruija Patricia.

Portugalska se bo po nekoliko nenadejanem razpletu te tekme v sredo pomerila z gostitelji Rusi, ki so domače tekmovanje začeli bolje in zmagali proti Novi Zelandiji.

* Skupina A:
- sobota, 17. junij:
Sankt Peterburg: Rusija - Nova Zelandija 2:0 (1:0)
- nedelja, 18. junij:
Kazan: Portugalska - Mehika              2:2 (1:1)

* Skupina B:
- nedelja, 18. junij:
20.00 Moskva: Kamerun - Čile
- ponedeljek, 19. junij:
17.00 Soči: Avstralija - Nemčija

Članki iz rubrike