Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 20.06.2017 10:12:29

Po obstanku prekolesaril 1300 kilometrov in v solzah priznal: Nobenemu staršu ne želim, kar sem doživel jaz

vszi
Trener Crotoneja je bil že ob koncu italijanskega prvenstva pravi pravcati hit, tokrat pa je še posebej navdušil z izpolnjeno obljubo, ki jo je dal po obstanku med italijansko elito.

Verjetno ste v zadnjih mesecih zasledili zgodbo o neverjetnem podvigu Crotoneja v drugem delu prvenstva, ko se je rešil že skorajda zanesljivega izpada iz lige. 2. aprila, ko je italijanski malček premagal Chievo, je trener Davide Nicola obljubil, da bo v primeru obstanka v ligi prekolesaril pot od Crotoneja do njegovega Torina. Vse lepo in prav, če ta pot ne bi bila dolga 1300 kilometrov.

Toda Nicola se ni ustrašil izziva, pot si je razdelil po etapah, potreboval je devet dni, da je prišel do cilja. Ob njem so bili prijatelji, sodelavci, na cilju pa ga je pričakalo nekaj sto navijačev, ki so ga pričakali v dresih z navijaškimi šali. Po prihodu v cilj je bil najprej izjemno nadušen, nato pa je s solznimi očmi povedal: "To je bilo za mojega sina." Njegova zgodba ima namreč izjemno žalostno ozadje, njegov sin je pred leti pri štirinajstih letih umrl, ko ga je zbil avtobus. S svojim podvigom pa je želel med drugim tudi opozoriti na varnejše razmere za kolesarje na cestah. "Nobenemu staršu ne želim, da doživi to, kar sem doživel jaz. Vesel sem, da sem uspel prekolesariti to pot in upam, da se bo na področju varnosti kaj spremenilo na bolje," je dodal.

Članki iz rubrike