stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 01.07.2017 15:24:04

Srce parajoča zgodba z Otoka: angleški reprezentant podpisal z novim klubom, nato odhitel pomagati na smrt bolnemu šestletniku

Jermain Defoe
vszi/družinski arhiv
Mali navijač Sunderlanda Bradley Lowery bije hudo bitko za življenje, pri kateri mu je na pomoč priskočil nekdanji član tega kluba in novi napadalec Bournemoutha Jermain Defoe.

Ta 34-letni reprezentant je včeraj pokazal, kako veliko srce ima. Na dan, ko je podpisal pogodbo z Bournemouthom, ga je namreč Bradleyjeva družina poklicala, da ima nesrečni malček, ki že praktično celo življenje boleha za redko obliko raka, težave z dihanjem in da se bojijo, da se njegovi dnevi iztekajo.

Defoe se je odzval v hipu. Pripeljal se je v County Durham, četudi je moral zato opraviti zelo dolgo pot, in z malim Bradleyjem preživel večer. »Bradley ima težave z dihanjem, vendar se bori. Včeraj zvečer ga je prišel obiskat njegov najboljši prijatelj Jermain in kar pogrelomi je srce, ko sem videla, kako je Bradley reagiral. Bil ga je tako vesel, da se je želel ure in ure stiskati k njemu. Bil je zelo sproščen,« je za BBC povedala Bradleyjeva mama Gemma.

Oglasil se je tudi Defoe in se s svojimi besedami dotaknil otoške javnosti. »To kar sva z Bradleyjem prinesla drug drugemu v življenje, je nekaj zelo posebnega. Res je žalostno gledati, kaj preživlja, navsezadnje ima samo šest let. Vseeno se počutim blagoslovljenega, da sem lahko del njegovega življenja,« je srce parajoče izjavil angleški reprezentant.

Z Bradleyjem sta vezi stkala v času, ko je Defoe nastopal za Sunderland, in očitno jih ne bo pretrgal niti Defoejev na jug Anglije. 

Članki iz rubrike