maxima 1 Lady

Ljubezenska romanca nizozemske kraljice

stormy daniels Svet24.si

Kdo sploh je Stormy Daniels, nekdanja Trumpova ...

donald-trump Necenzurirano

Trump je obsojenec, ki ga rešuje Netanjahu. In ...

bojan pozar pl Reporter.si

Z »oglaševanjem« pri Bojanu Požarju podjetja ...

nataša-pirc-musar, nogometna-reprezentanca, matjaž-kek Ekipa24.si

Kek v svojem slogu in brez dlake na jeziku Pirc ...

marjetka-voglarporoka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetkine sanje o sanjski ...

roglic pm Ekipa24.si

Vrača se! Roglič pred Tourom na zahtevno ...

STA
STA
0 02.07.2017 11:15:22

Kdo bo slavil v Rusiji: Nemčija ali Čile?

Reuters
Danes se bo v Rusiji končal nogometni pokal konfederacij, tekmovanje, ki velja za ogrevanje pred svetovnim prvenstvom v tej državi leta 2018. V velikem finalu se bosta v St. Peterburgu ob 20. uri pomerila svetovni prvak Nemčija in južnoameriški prvak Čile. V malem finalu pa bosta v Moskvi že ob 14. uri igrala Portugalska in Mehika.

Nogometaši Nemčije so si finale pokala konfederacij v St. Peterburgu priborili po polfinalni zmagi s 4:1 proti Mehiki. V četrtek je pomlajena zasedba Joachima Löwa, v kateri so le trije igralci s SP 2014, po všečni predstavi in ob učinkovitosti Leona Goretzke, ki je zadel dvakrat v dveh minutah, premagali prvaka Severne in Srednje Amerike ter Karibov Mehiko s 4:1.


Že v sredo pa so v prvem polfinalu Čilenci s 3:0 po enajstmetrovkah premagali Portugalsko, potem ko je čilski vratar Claudio Bravo ubranil vse poskuse aktualnih evropskih prvakov z bele točke. V rednem delu in podaljšku ni bilo golov.

Tako Nemci kot Čilenci lovijo prvo zmago v tem pokalu (najboljši so Brazilci s štirimi zmagami), ekipi pa sta se že pomerili v predtekmovalni skupini, takrat je bil izid 1:1.

Članki iz rubrike