stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.03.2024 14:30:46

Škandal na italijanski nogometni zvezi: Predsednika pod preiskavo, obtožbe pa zelo resne!

alesfevzer.com
Predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Gabriele Gravina se je v Rimu znašel pod preiskavo zaradi domnevnega pranja denarja, so povedali viri, potem ko se je Gravina v sredo srečal s preiskovalci, je danes poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Prvi mož italijanskega nogometa je zaprosil za pogovor s tožilci, "da pojasni svoje stališče", so povedali njegovi odvetniki, potem ko so se pojavila poročila o domnevnih kršitvah v zvezi z razkritji nezakonitega dostopa do tajnih podatkov javnih osebnosti s strani finančnega preiskovalca, medtem ko je je bil napoten na državno tožilstvo za boj proti mafiji.

Obtožbe se nanašajo na postopek oddaje medijske pogodbe, povezane z nogometom, leta 2018, prodajo zbirke starinskih knjig in nakup nepremičnine v Milanu, so povedali neimenovani viri.



Kot je poročal Il Fatto Quotidiano, se obtožbe nanašajo na domnevne nezakonitosti, gre za sum poneverbe, v zvezi s poročili, ki jih je leta 2022 pripravila "skupina SOS" državnega protimafijskega tožilstva, o nekaterih finančnih transakcijah zdajšnjega predsednika zveza iz leta 2018 in 2019.

Te iste informacije so del tistih, za katere tožilstvo v Perugii v drugi preiskavi meni, da so posledica zlorabe dostopa do tajnih podatkov s strani koordinatorja skupine SOS, Pasqualeja Striana.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike