pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 19.04.2024 15:37:43

Nova klofuta za Bayern! Bavarci so danes prejeli že drugo košarico

Profimedia
Sezona Bavarcev ne bi mogla biti razburljivejša. Vtis po polomu v domovini sicer dokaj uspešno popravljajo v ligi prvakov, trenersko vprašanje pa vseeno ostaja odprto.

Thomas Tuchel je še vedno na odstrelu, v nemilosti pri navijačih in naposled tudi pri vodilnih ljudeh. Bayern bi moral imeti v naslednji sezoni drugega vodjo strokovnega štaba. Zanimivo pa bi bilo videti, ali bi se v tem pogledu kaj spremenilo, če bi ekipa na koncu osvojila Evropo. Bržčas ne ...

Ko so v Münchnu razpredali o novem trenerju in začeli mrzlično iskati najprimernejšega, se je hitro pojavilo ime Juliana Nagelsmanna, ki je moral pred enim letom zapustiti trenersko klop Bayerna. Prevzel je nemško izbrano vrsto, a le do konca evropskega prvenstva. Pred sezono 2024/25 je želel imeti odprte vse možnosti.

Nemški mediji so v minulih dneh namigovali, da se prav Nagelsmann pogaja z vodstvom Bayerna, češ da je pripravljen pozabiti na grenko izkušnjo in še enkrat poskusiti na klopi bavarskega velikana. A se to ne bo zgodilo. Šestintridesetletni strokovnjak je namreč podaljšal sodelovanje z nemško zvezo in tako ostaja na klopi 'Elfa' do konca leta 2026 oziroma do konca svetovnega prvenstva v ZDA, Kanadi in Mehiki.

nagelsmann
Profimedia


Nagelsmann je po podpisu pogodbe dejal, da je bila to odločitev iz srca. "Za mene je velika čast voditi reprezentanco države, v kateri sem rojen in delati z najboljšimi nemškimi nogometaši. Zadnji zmagi z Nizozemsko in Francijo sta bili za mene precej čustveni, saj je ekipa igrala tako, kot sem želel. Upam, da bo naša podoba takšna tudi na Euru. Zato tudi ostajam na tem mestu. Veselim se novih izzivov."

Kot poroča Bild, v Bayernu niso vedeli, da Nagelsmann igra dvojno igro in da se pogovarja tudi z vodstvom zveze. Hladna prha za Bavarce je obenem njegovo maščevanje za lansko odpoved, še dodajajo nemški mediji. V Münchnu so tako prejeli že dve košarici – ostali so brez Xabija Alonsa, ki ostaja v Bayerju, in brez Nagelsmanna, ki ostaja na klopi Nemčije. Kdo bo naslednji?

Značke: bayern, trener

Članki iz rubrike