benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 18.07.2014 16:56:02

Lepo mesto, lepa dežela, dober klub

Drago Wernig - TAKA
Sintayehu Sallalich se je predstavil v vijoličastem dresu in strnil vtise po prestopu k Mariboru.
V Ljudskem vrtu so postavili nov mejnik. Predstavili so prvega igralca z izraelskim potnim listom, ki ga bomo spoznali na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Povrhu rojenega v Etiopiji. Zgodilo se je včeraj okrog 12.30, samo slabe pol ure pozneje je žreb kroglic v Nyonu vijoličastim namenil Izraelce. Toda o Macccabiju v Ljudskem vrtu nočejo govoriti, najprej je treba v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov dokončati delo proti Zrinjskemu. In še prej že danes v prvem prvenstvenem krogu proti Rudarju.

Sintayehu Sallalich je v četrtek popoldne naposled pripotoval v štajersko prestolnice in se na treningu v Rogozi nemudoma pridružil ekipi, včeraj so ga slovenski prvaki predstavili na ogled javnosti. "Želeli smo se okrepiti na položajih, za katere menimo, da je glede na naš sistem igre to treba storiti. Po naših analizah je ekipi, ki je uspešno končala prvenstvo, manjkalo nekaj prodornosti, hitrosti. In smo se odločili poiskati rešitev. Pripeljali smo fanta, rojenega v Etiopiji, z izraelskim potnim listom. Igral je za mlado reprezentanco Izraela, tudi na evropskem prvenstvu. Kljub mladosti ima precej klubskih izkušenj iz izraelskega prvenstva in z mednarodnih tekem. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se hitro prilagodi na naše okolje, na naš način dela. Fantje v slačilnici so pokazali veliko mero odgovornosti, saj so vedno pomagali novincem, da se hitro integrirajo v ekipo. Tako lahko igralec na igrišču pokaže, česar je sposoben, zato se zavedamo pomena prilagajanja na tej poti," je prihod 23-letnega napadalno usmerjenega vezista pojasnil Zlatko Zahović.

Nov obraz v vijoličasti slačilnici se z novimi soigralci sporazumeva v angleščini, ob predstavitvi je raje ostal pri hebrejščini. Prve vtise je razkril s pomočjo prevajalke: "Vsi so me lepo sprejeli, odlično se počutim. Klub sem spoznal, ko je igral proti Maccabiju iz Haife, ko sem bil del tega moštva. Prišel sem v lepo deželo, lepo mesto, dober klub. Upam, da se bom hitro prilagodil na nove razmere in da se bo moja zgodba v Mariboru dobro razpletla. Ko smo se dogovorili o prestopu, sem se veliko naučil s pomočjo interneta o klubu in državi. Vem, kam sem prišel. Maribor ima velike ambicije, osvaja trofeje, želi si evropskih uspehov in to je velik motiv tudi zame. V veselje mi bo igrati v takšnem klubu."

Izbral si je dres številko 8, ki ga je pred njim nosil Dejan Mezga, o pričakovanjih je poudaril: "Najprej se moram privaditi na nove razmere in se dobro pripraviti. Prepričan sem, da bomo to storili skupaj s trenerjem, z igralci in da bom potem lahko prišel do izraza. Najraje igram v vlogi krilnega vezista, na levi ali desni strani. Sem pa na razpolago trenerju. Vse, kar bodo v strokovnem štabu zahtevali od mene, bom izpolnil."

Kdaj bo lahko Sintayehu Sallalich prvič zaigral za Maribor, ostaja neznanka. Do nadaljnjega ... Športni direktor je razložil, zakaj niso mogli zadnje nove moči priključiti že pred 18. julijem, čeprav je bila pogodba podpisana že veliko prej: "Kar se pri nas dogaja, je v svetu nepojmljivo. Potencialno lahko plačamo 100 milijonov za Ronalda, a zaradi birokracije ne bi mogel igrati v kvalifikacijah. Namesto da bi bil Sallalich v moštvu že proti Zrinjskemu, bo zdaj še vedno treba čakati, da dobi delovno dovoljenje. Poraja se vprašanje, ali je Maribor tako hiter, ali je nekdo drug počasen v naši državi. Najbrž se te besede nikogar ne bodo dotaknile, toda gre za izjemno pomembne zadeve. Tukaj lahko izgubimo ogromno ugleda in finančnih sredstev. Delamo 24 ur dnevno, vlagamo trud, znanje, a ne moremo igrati v najmočnejši zasedbi. Šli bomo tudi čez to in se borili z birokratskimi zadevami, a je treba vedeti, da so te zadeve za športne klube lahko ključnega pomena. Pri tem ne gre le za Maribor, tudi za ostale. Tokrat je doletelo nas, je pa že in še bo tudi druge klube v Sloveniji. Povsod je to urejeno v najkrajšem času, pri nas pa traja tedne in tedne."

Članki iz rubrike