20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

eč
0 25.09.2014 09:12:43

Ko ima zmaga grenak priokus

Grega Wernig
Domžale nadaljujejo sanjski niz dobrih rezultatov, toda včeraj so za zmago nad Gorico plačale visok davek.
Domžale so se po sobotnem remiju z Olimpijo hitro vrnile nazaj na zmagovito pot. Nekdanji prvak je ob Kamniški Bistrici brez večjih težav iz hlač stresel nebogljeno Gorico, ki v tej sezoni nikakor ne najde prave forme. Domači so na koncu slavili s 3:0, toda trener Luka Elsner ne glede na vse ni mogel skriti slabe volje. Za to je nehote poskrbel Zeni Husmani, ki si je v prvem polčasu očitno huje poškodoval koleno.

"Zadovoljni smo zaradi točk in zmage, a imamo ob tem grenak priokus. Izgubili smo Zenija Husmanija, saj gre po prvih ocenah za težjo poškodbo kolena. Njegova poškodba ne boli le zaradi njegove daljše odsotnosti z igrišč, ampak smo izgubili odlično osebo, ki ekipi veliko pomeni. To je hud udarec in upam, da se bomo znali s tem soočiti," se nadeja Elsner, drugi najmlajši trener med vsemi v Prvi ligi Telekom Slovenije; mlajši je le Simon Rožman iz Celja. 

CMOK V GRLU
Nekdanji kapetan domžalskega kluba je nato potegnil tudi črto pod videno v 10. krogu 1. SNL: "Zagotovo nismo pričakovali lahke tekme in takšnega rezultata kot smo ga dosegli. Po dobrem uvodu je Gorica prilagodila svojo postavitev in začela pritiskati na našo obrambo. Osvajali so vse več žog in posledično postajali vse bolj nevarni. Do konca prvega polčasa smo trpeli, a smo vzdržali. V drugem polčasu pa sta nas potrpežljivost in posest žoge pripeljali do ključnega trenutka na tekmi. Zadetek smo dosegli v idealnem trenutku. Po vodstvu smo se v fazi obrambe počutili udobno, v napadu pa smo po dveh prekinitvah tekmo odločili v svojo korist. Najpomembneje je, da smo začeli novo serijo zmag, hkrati pa ostaja cmok v grlu zaradi poškodbe Zenija, ki je vselej garal za ekipo. S psihičnega vidika je to zagotovo močan udarec za naše moštvo."

Domžale v naslednjem krogu čaka gostovanje v Areni Petrol, kjer bo Celje verjetno večji zalogaj kot Gorica. "V Celju pričakujem popolnoma drugačno tekmo kot danes, saj je način igre Celja bistveno drugačen od Gorice. V fazi obrambe nas čaka zelo zahtevno delo, saj imajo Celjani v napadalnem delu ekipe zelo nevarne igralce, ki okoli kazenskega prostora nasprotnika zelo dobro kombinirajo. Na drugi strani pa tekmecu puščajo več prostora in to bomo poizkušali s primernim sistemom igre in s pravim profilom igralcev tudi izkoristiti. Želja tekmeca bo zagotovo na najvišji ravni, saj nas zaradi trenutnega položaja vsaka ekipa želi premagati in kot prva vzeti naš skalp," je še pristavil 32-letni Elsner.

Članki iz rubrike