roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA/gv
STA/gv
0 25.10.2014 18:01:02

Šov Verbiča za novo zmago Celja

Grega Wernig
Celjani so po zaslugi treh zadetkov Benjamina Verbiča v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije s 5:0 prmagali Radomlje.

Benjamin Verbič se na tekmah z Radomljami letos izvrstno znajde. Na dveh medsebojnih tekmah jim je zabil pet zadetkov, kar tri danes in to v dobre pol ure. Prav on je bil tako glavni tvorec sedme zmage Celja v tej sezoni in podaljšanja niza neporaženosti že na 13 tekem. To je drugi najdaljši celjski niz brez poraza, v sezoni 2002/03 so v prvenstvu točke nizali na kar 16 zaporednih tekmah. Na drugi strani Radomlje še naprej tičijo na dnu prvenstvene lestvice z vsega eno zmago in dvema neodločenima izidoma.

Ekipi sta zelo previdno začeli tekmo, v 16. minuti je za prve globlje vzdihljaje na tribuni poskrbel Valon Ahmedi, ko je s prostega strela za malo zgrešil cilj. Celjani, ki so imeli pobudo na igrišču, so povedli v 25. minuti, ko si je Benjamin Verbič na levi strani kazenskega prostora pripravil prostor za strel in z natančnim udarcem matiral Vjekoslava Andrića.

Isti igralec je podvojil celjsko vodstvo v 29. minuti po dvojni podaji z Blažem Vrhovcem. Klasični "hat-trick" je celjskemu nogometašu uspel v 33. minuti, ko je dobro spremljal akcijo soigralcev in na koncu žogo med Andrićevema nogama poslal v mrežo z 3:0. Že nekaj trenutkov pozneje je Celje vodilo že s 4:0, po strelu Ahmedija je žoga presenetila Andrića in končala v mreži.

V drugem polčasu so Celjani nadaljevali rešetanje Kalcerjeve mreže. V 54. minuti je Denis Lidjan v kazenskem prostoru storil prekršek nad Vrhovcem, ki je nato sam zanesljivo izvedel še najstrožjo kazen za 5:0. Trener domačih Simon Rožman je hitro opravil vse tri menjave, kar se mu je malce maščevalo v 72. minuti, ko je z igrišča moral poškodovani Tadej Vidmajer, tako da je domača ekipa do konca tekme morala igrati le z deseterico. Z desetimi pa so končali tudi gosti po drugem rumenem kartonu Jureta Balkovca v 89. minuti. Dobil ga je zaradi simuliranja.

Eden izmed rezervistov, Dejan Djermanović, je sicer nase opozoril hitro po vstopu v igro, ko je v 67. minuti žogo poslal proti vratom gostov, Andrić pa je dobro posredoval. V 83. minuti so bili gosti, ki so na trenutke pokazali željo po zadetku, a niso bili dovolj konkretni, najbližje zadetku, ko je Dušan Stojilković zadel vratnico.



Celje bo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostovalo v Ljubljani, Radomlje pa bodo gostile Zavrč.


Celje - Kalcer Radomlje 5:0 (4:0)

Celje - Stadion Arena Petrol. 550 gledalcev. Sodniki: Ponis (koper), Ul (Maribor) in Patarić (Izola).
Strelci: 1:0 Verbič (25.), 2:0 Verbič (29.), 3:0 Verbič (33.), 4:0 Ahmedi (35.), 5:0 Vrhovec (54./11 m).
CELJE: Kotnik, Vidmajer, Žitko, Krajcer, Klemenčič, Vrhovec, Miškić (od 69. Jugović), Verbič, Oršić, Ahmedi (od 58. Lovrečič), Sunny (od 63. Djermanović).
RADOMLJE: Andrić, Balkovec, Centrih, Cankar, Lidjan, Zavrl, Avbelj (od 58. Cerar), Stoiljković, Snoj, Smrtnik (od 75. Gajić), Vuk (od 46. Vrhunc).
Rumena kartona: Balkovec, Snoj.
Rdeči karton: Balkovec (89.).

Članki iz rubrike