Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 09.11.2014 09:04:01

KRKA - MARIBOR: Po današnjem obračunu še dvakrat

Drago Wernig - TAKA
V Novem mestu so se po enajstem prvenstvenem porazu v upanju na boljšo končnico jeseni odločili za zamenjavo trenerja, vijoličasti v dolenjsko prestolnico prihajajo z namenom začeti nov pozitivni niz.

Novomeščani že na šestih zaporednih tekmah niso okusili slasti zmage, zato so se na Portovalu odločili za šok terapijo. Z Milošem Rusom so se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja in trenersko mesto zaupali Andreju Kastrevcu, ki je do zdaj vodil mladinski pogon. Kako se bo na spremembo odzvala ekipa? To je kakopak najbolj vznemirljivo vprašanje, s katerim se ukvarjajo vsi, ki so tako ali drugače povezani s Krko, dejstvo pa je, da bi bilo vse skupaj lažje, če bi bil na nasprotni strani kakšen drug tekmec.

Mariborčani so si z remijem s Chelseajem povrnili prepotrebno energijo in se oborožili s samozavestjo, prav tako je kot na dlani, da na Dolenjsko prihajajo lačni uspeha. Po odsluženi kazni se v moštvo vračata Vinko Buden in trenerjev sin Žiga Kastrevec, zaradi kartonov bo tokrat počival Josip Fuček.

Medtem se je dogajanje v Ljudskem vrtu po čudovitem sredinem večeru umirilo."Ah, to je zgodovina. Seveda bo ostal lep spomin, toda pred nami je naslednji izziv v prvenstvu, kjer želimo popraviti dozdajšnji vtis," pravi Ante Šimundža, ki na voljo ne bo imel popolne zasedbe. Kaznovani Luka Zahović bo soigralce spremljal s tribune, nastop Agima Ibraimija, ki se še vedno ukvarja z virozo, je vprašljiv.



"Pri gostiteljih se je zgodila zamenjava trenerja, kar lahko pomeni nov zagon za moštvo. Jasno je, da se bomo pomerili z izjemno motiviranim tekmecem, naš namen je pokazati vrednost in kakovost, ki sta nas pripeljali do zdajšnjega ugleda. Vsak posameznik se mora sam pri sebi čim bolje pripraviti na tekmo in si hkrati na vsakem treningu prizadevati, da bi še bolj napredoval, da bi bil še boljši. To je edina pravšnja miselnost," poudarja trener dvanajstkratnih prvakov.

Razmere za igro bodo vse prej kot primerne, obilno deževje bo igralno površino dodobra namočilo. "Razmere bodo zahtevne, vendar to v ničemer ne spreminja naših ambicij, ciljev. Treba se bo ustrezno prilagoditi in odigrati na želeni ravni," je pristavil 43-letni strokovnjak na vijoličasti klopi.

Ob tem je zanimivo, da se bodo Mariborčani in Novomeščani do konca jesenskega dela sezone udarili še kar trikrat. Poleg današnjega boja za točke, ki se bo začel ob 14. uri, ekipi čakata še zaostali preizkušnji v četrtfinalu Pokala Slovenije. Prvi obračun za napredovanje v polfinale bo 19. novembra na Portovalu, povratni 3. decembra v Ljudskem vrtu.

Članki iz rubrike