podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 22.11.2014 17:54:25

Mariborčani povozili nemočne Koprčane

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so si do zimskega premora zadali eno samo nalogo. S čim boljšimi igrami poskušati ujeti priključek z vodilnimi Domžalami, ki so jim pred tem krogom – resda s tekmo več – bežali za devet točk. Prvo od treh preizkušenj, ki so jim še preostale v jesenskem delu, so opravili z odliko.

Skoraj pet tisoč gledalcev, ki se je na hladno sobotno popoldne odločilo obiskati Ljudski vrt in si ogledati obračun med Mariborom in Koprom, je imelo kaj videti. Predvsem odlično igro varovancev Anteja Šimundže, ki so na igrišče prišli odločeni, da osvojijo nove tri točke. Da v svoji nameri mislijo zelo resno, so pokazali že v drugi minuti, ko je po odlični podaji Marcosa Tavaresa sam proti golu Kopra stekel Damjan Bohar, a se je še pred zaključkom malce zapletel, tako da ni uspel ogroziti gostujočega vratarja Ermina Hasića. Takoj v naslednjem napadu so zapretili tudi kanarčki, ko je do strela prišel Mitja Lotrič, a bil je nenatančen. To je bilo pravzaprav vse, kar so si Koprčani uspeli pripraviti v prvem polčasu.

Nadaljevanje je v popolnosti pripadlo Mariborčanom, ki so povsem prevzeli vajeti igre v svoje noge, imeli večino časa žogo v svojih nogah in prihajali do nevarnih situacij. Pri tem jim je v veliki meri pomagala tudi koprska obramba, ki je bila blago rečeno katastrofalna. V 11. minuti je klonila prvič. Vijoličasti so imeli na voljo kot, izvajal ga je Dare Vršič, kapetan gostov Ivica Guberac je le na kratko izbil žogo, do nje je prišel Jean-Philippe Mendy, ki jo je z glavo poslal proti Tavaresu, ki se je nahajal skorajda na golovi črti in Brazilec jo je ob neodločnem Gregoriču z glavo poslal v prazno mrežo.

Po vodstvu se domači niso ustavili, še naprej so napadali in bili za pogumno igro nagrajeni z drugim zadetkom. Tudi ta je bil plod neodločnosti v obrambi kanarčkov. Predložek s prostega strela je v kazenski prostor poslal Vršič, zdelo se je, da so Koprčani z izbijanjem uspeli odkloniti nevarnost, toda žoga je prišla do Stojanovića, ki je na krilu našel Tavaresa. Kapetan Maribora je poslal predložek v sredino, kjer je žoga prišla do Mendyja, ki se je s svojo telesno močjo uspel otresti kar treh nogometašev Kopra. Gregorič, Šme in Štulac so ob robustnem Francozu izpadli kot pionirčki in napadalec vijoličastih je uspel zlahka premagati Hasića.

Deset minut kasneje so domači zadeli še tretjič. Še enkrat več so se najboljše znašli v gneči v kazenskem prostoru Kopra. Predložek s kota je znova poslal Vršič, Primorci nikakor niso uspeli izbiti žoge, Rajčević jo je nekako uspel z glavo odložiti do Arghusa, ki jo je z močnim strelom poslal v mrežo gostov.

V drugem polčasu toliko razburljivosti ni bilo. Vijoličasti so pametno zaigrali malce bolj previdno, nekako se je zdelo, da hranijo moči za izjemno pomemben torkov obračun v ligi prvakov proti Sportingu. Koprčani, ki so bili med odmorom zagotovo deležni graje s strani trenerja Alena Ščulca, so uspeli nekajkrat zapretiti, predvsem preko Mateja Pučka in Jake Štromajerja, toda Handanovića niso uspeli premagati.


So pa do zadetka v drugem polčasu uspeli priti Mariborčani, ki so bili – čeprav so vidno »potegnili ročno zavoro«  – tudi v nadaljevanju precej  boljši tekmec. Še naprej so prihajali do nevarnih zaključkov, a Mendy, Mejač, Sallalich, ki je nekajkrat s svojimi vragolijami povsem osmešil obrambo Kopra, in povratnik po bolezni Agim Ibraimi, ki je odigral dobrih petindvajset minut, niso uspeli  še četrtič spraviti žoge za hrbet Hasića. Vse do 89. minute, ko je po odlični globinski podaji Ibraimija sam pred koprskega vratarja prišel David Biton in uspel zabiti svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu. Za vidno osebno olajšanje. Končni izid je bil tako 4:0, dobra igra vijoličastih pa lahko veseli predvsem stratega Anteja Šimundžo, ki bo s svojimi varovanci v torek v Lizboni poskušal ostati v igri za osmino finala najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

MARIBOR - KOPER 4:0 (3:0)

Maribor – Stadion Ljudski vrt. 4500 gledalcev. Glavni sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj).
Strelci: 1:0 Tavares (11), 2:0 Mendy (28), 3:0 Arghus (38), 4:0 Biton (89)
MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, , Arghus, Viler (od 46. Mejač), Sallalich, Filipović, Vršič, Bohar (od 66. Ibraimi), Tavares, Mendy (od 83. Biton). Trener: Ante Šimundža.
KOPER: Hasić, Šme, Blažič, Gregorič, Pučko, Guberac, Štulac (Mršič), Srečković, Črnigoj (od 81. Mate), Lotrič (od 71. Žibert), Štromajer. Trener: Alen Ščulac.
Rumeni kartoni: Stojanović (56), Lotrič (20)
Rdeči karton: -

Galerija

Članki iz rubrike