nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 03.12.2014 08:45:08

Kdo vse v boj za mesto predsednika Olimpije?

Grega Wernig
Bližajo se volitve za novega predsednika Olimpije. Bo Izet Rastoder res edini, ki bo kandidiral?

December bo v slovenskem nogometu dokaj miren mesec; vsaj na prvi pogled oziroma na zelenicah. V 1. SNL bo na sporedu le še zadnji letošnji krog, nato bodo nogometaši odšli na počitek. Toda brcanje žoge na zelenicah seveda ni vse, v zakulisju se dogaja marsikaj, zato dejansko lahko zapišemo: ne, december res ne bo miren.

Medtem ko bodo v Mariboru v tem mesecu dobili odgovor na to, ali bo za vijoličaste evropske sezone že konec ali pa se bo nadaljevala v ligi Europa, bo v Ljubljani ena najbolj zanimivih tem skupščina Olimpije. Deseti redni občni zbor bo na sporedu 11. decembra, člani kluba se bodo ob 12. uri zbrali v enem od hotelov v središču mesta. Na dnevnem redu bo deset točk, najbolj zanimiva bo deveta. Tedaj bodo prisotni člani namreč volili novega predsednika Športnega društva nogometni klub Olimpija. To jasno ne pomeni, da te vloge v prihodnje ne bo več opravljal Izet Rastoder. Slednjega bodo v osmi točki sicer razrešili z njegovega položaja, toda v tem trenutku se zdi zelo verjetno oziroma celo edina možnost, da bo takoj zatem bogati poslovnež spet izvoljen za predsednika. No, vsaj tako se zdi ...

NEKOČ ŽE V OLIMPIJI?
Neuradno pa se v Ljubljani že šušlja, da Rastoder vendarle ni edini, ki se pripravlja na predsedniško bitko. Še več, že nekaj tednov naj bi se skupina za zdaj neimenovanih ljudi resno pripravljala na zmago na volitvah in posledični prevzem kluba. Toda kdo bi lahko bil Rastoderjev tekmec? To za zdaj ostaja zavito v meglico skrivnosti, namiguje pa se, da nekdo, ki je bil v preteklosti že tako ali drugače povezan z ljubljanskim klubom. Ključ do zmage ali Rastoderja ali kogarkoli drugega je jasno preprost: slavil bo tisti, za katerega bo glasovalo več prisotnih članov.



Pravico glasovanja bodo imeli seveda tisti, ki bodo na skupščini osebno prisotni, ki bodo najmanj dan pred zasedanjem skupščine plačali članarino za tekoče leto in podpisali pristopno izjavo za tekoče leto in ki bodo imeli na dan zasedanja skupščine izpolnjene vse materialne obveznosti do društva. Ob tem ni zanemarljivo dodati, da je Olimpija v novembru članarino zvišala s 50 na kar 350 evrov; zlobni jeziki še danes govorijo, da zaradi tega, da bi preprečili naval novih članov, ki bi nato glasovali proti zdajšnjemu predsedniku. 

DRAGO NOGOMETNO MOŠTVO, D.O.O.
Ena od točk na dnevnem redu bo tudi sprememba statuta društva. Za kakšne spremembe gre, Olimpija do zdaj še ni sporočila, menda ne za drastične. No, je pa do nas prišel namig, da bo imel v prihodnje predsednik (pa kdorkoli že bo) precej večje pristojnosti pri vodenju društva; če bo sprememba statuta seveda potrjena. Kaj to pomeni v praksi, je brez oprijemljivejših podatkov nesmiselno razpredati. Ne glede na vse pa tistega, ki bo društvo vodil v prihodnje, ne čaka lahka naloga. Čeprav je društvo po naših informacijah v letu 2013 poslovalo pozitivno, ne gre zanemariti podatka, da je Nogometno moštvo, d. o. o., ki je v stoodstotni lasti Športnega društva nogometni klub Olimpija, v tem istem obdobju pridelalo gromozansko izgubo. Še več, celo precej jo je povečalo v primerjavi z letom 2012.

Zaradi tega je bil klub tudi primoran v občutno krčenje stroškov, ki smo mu bili priča v tem letu, ko so nekateri celo odšli iz Olimpije, ker niso privolili v nižji osebni dohodek. No, o vsem tem bo govor še tekel na prihajajoči in dolgo pričakovani skupščini, ki bo jasno dala tudi odgovor, kako bo šla Olimpija naprej: z Rastoderjem ali brez njega. Kaj se zdi bolj verjetno, pa ne glede na vse bržčas ni težko ugotoviti.

Članki iz rubrike