oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA/nu
STA/nu
0 06.12.2014 18:53:05

Kanarčki vzeli mero zmajem

Arsen Perić
Potem ko so Koprčanom zadnji dve leti nikakor niso mogli premagati Ljubljančanov, jim je to danes le uspelo.

Do zmage so prišli po tem, ko so znali unovčiti številčno prednost v drugem polčasu. Olimpija je imela globoko v sodniškem dodatku priložnost za izenačenje, saj je imela na voljo enajstmetrovko, a je Miran Burgić ni izkoristil. Koper, ki je prekinil niz treh porazov, je tako dosegel osmo zmago in bo prezimil na sedmem mestu, Olimpija pa po četrtem (drugem zaporednem) porazu ostaja četrta.

Prvo nevarno akcijo so gledalci videli v osmi minuti, ko je Hrvoje Spahija začetniško podal žogo v noge Mitji Lotriču, ta se je znašel sam pred Aleksandrom Šeligo, ga s strelom že premagal, vendar je Spahija napako popravil in žogo izbil z golove črte.

Gosti so zagrozili v enajsti minuti, ko je Nik Omladič podal do Arisa Zarifovića, ta je iz neposredne bližine streljal, a je Ermin Hasić žogo odbil v kot.

Kljub neprepričljivi igri so gosti povedli v 42. minuti. Po domiselni kombinaciji Andraža Šporarja in Aleksandra Rodića je slednji osamljen pred koprskim vratarjem žogo potisnil v mrežo za 1:0.

Odločilni trenutki tekme so bili v obdobju med 54. in 65. minuto. Najprej je v 54. minuti Rodić prejel drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Leom Štulcem, potem pa so Ljubljančani približno deset minut pozneje zaradi poškodbe ostali še brez Matije Škarabota, ki je že v prvem polčasu zamenjal prav tako poškodovanega Zarifovića.

koper PER_5463
Arsen Perić

Igralec manj in ne ravno prepričljiva obrambna postava gostov sta pomenila signal za domače, ki so odločneje krenili v napad.

V 72. minuti so Koprčani izenačili. Po visoki podaji v kazenski prostor in neodločnem posredovanju Šelige se je najbolje znašel Miha Gregorič. Iz kar težkega položaja s strani je iznajdljivo iz obrata žogo v mrežo poslal mimo kar nekaj nog. Dve minuti pozneje je z glavo poskusil Šporar, a se je izkazal Hasić.

koper PER_5549
Arsen Perić

V 80. minuti je Mitja Lotrič po globinski podaji pritekel sam pred Šeligo in ga ukanil za 2:1. Ko je že kazalo, da je to vse na tem obračunu, pa je pri kotu za Ljubljančane v četrti minuti sodniškega dodatka po prerivanju v kazenskem prostoru (Denis Šme je zrušil Spahijo) glavni sodnik Andrej Žnidaršič pokazal na enajstmetrovko. Miran Burgić je žogo z bele točke poslal mimo vrat, tako da je zmaga ostala v Kopru.


Luka Koper - Olimpija 2:1 (0:1)

Koper - stadion Bonifika, gledalcev 600, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Beton (Cerklje).
Strelci: 0:1 Rodić (42.), 1:1 Gregorič (74.), 2:1 Lotrič (82.).
KOPER: Hasić, Gregorič, Šme, Guberac, Žibert (od 68. Štromajer), Lotrič (od 90. Krivičič), Štulac, Črnigoj, Srečković, Hadžić, Pučko.
OLIMPIJA: Šeliga, Jović, Rodić, Matić, Šporar, Božič (od 85. Burgić), Jurčevič, Omladič, Kapun, Zarifović (od 27. Škarabot, od 66. Corn), Spahija.
Rumeni kartoni: Žibert, Gregorič, Guberac, Štromajer, Hasić, Šme; Spahija, Jović, Rodić, Božič.
Rdeči karton: Rodić (56.).

Članki iz rubrike