Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 15.12.2014 07:12:51

Stojanović najbliže nemškim volkovom

Drago Wernig - TAKA
Nemogoče je trditi, toda zdi se, da bo 10. december 2014 ostal zapisan kot datum, ko je Petar Stojanović odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora.

Vsaj za daljše obdobje. Zgodilo se je v ligi prvakov, na nasprotni strani je bil Schalke, 19-letni Ljubljančan pa bi se utegnil v prihodnje z zasedbo iz Gelsenkirchna pogosto srečevati. Dobili smo namig, da naj bi bil v tem trenutku vendarle najbližje prestopu v bundesligo.

Čeprav je nad slovensko prvoligaško prizorišče padel zastor, se bo o Petru Stojanoviću še naprej veliko pisalo in govorilo. Ostal bo vroča zgodba, razlog je kakopak njegov morebitni januarski prestop, o katerem se namiguje že dalj časa. »Verjemite mi, da sem zdaj z mislimi predvsem na počitnicah. S tem, kaj se bo dogajalo v prihodnje, kako naj bi potekala moja nadaljnja kariera, se ne obremenjujem,« je po slovesu Maribora od mednarodnega prizorišča med drugim dejal Petar Stojanović in pristavil: »A dejstvo je, da je moja prva misel še naprej Maribor.«

Odškodnina okrog pet milijonov evrov

Pod Kalvarijo morebitnega prestopa Petra Stojanovića v Wolfsburg nočejo komentirati. Zavili so se v molk, zato pa je do nas pricurljala informacija, kakšno ceno so vijoličasti izobesili snubcem za predčasni odhod svojega bisera. Gre za rekordni znesek, odškodnina naj bi znašala okrog pet milijonov evrov. Do zdaj so sicer dvanajstkratni slovenski prvaki največ zaslužili s prodajo Etiena Velikonje, Cardiff City je poleti 2012 odštel dva milijona evrov.

SVETA ANGLEŠKA TROJICA

Toda kakorkoli obrnemo, kmalu bržčas ne bo več. »Težko ga bomo zadržali,« že nekaj časa ne skriva športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović. Devetnajstletni mladenič je »eksplodiral« in opozoril nase. Popolnoma jasno je, da je eden od igralcev, ki so najbolj zaznamovali dogajanja v jesenskem delu sezone, na prijateljski preizkušnji s Kolumbijo je doživel tudi reprezentančni debi. Iz tedna v teden, iz tekme v tekmo je razkrival svoje sposobnosti. Tudi na najvišji ravni, kar je v Ljudski vrt privabljajo številne oglednike bogatih evropskih klubov. In tudi najmočnejših. Ni skrivnost, da so ga spremljali skavti Manchester Uniteda in Arsenala, trojico iz premier lige zaključuje Southampton, ki je za marsikoga najbolj logična angleška izbira. Ker ima dovolj denarja, da se lahko pri tem prestopu kosa z velikanoma, poleg tega lahko igralcu obljubi, da bo gotovo dobil primerno minutažo oziroma priložnost, da si zagotovi mesto v udarni zasedbi.

stojanovic nm
Nikola Miljković


ŽE VZPOSTAVILI STIK Z LJUDSKIM VRTOM
V zadnjem času so namigovanja na Otoku sicer nekoliko potihnila, vendar to seveda ne pomeni, da so zamrla in da Petar Stojanović ni več tarča klubov, ki domujejo na stadionih Old Trafford, Emirates in St Mary's. A tudi nekateri drugi seveda ne sedijo križem rok. Ni skrivnost, da vzhajajočo zvezdo slovenskega nogometa podrobno spremljajo tudi v Italiji in Nemčiji. Zaradi krize, ki najeda serie A, premika v calcio bržčas vendarle ne gre pričakovati, zato pa to nikakor ne velja za finančno vzorno urejeno bundesligo. Še več, dobili smo namig, da naj bi bila selitev v nemško prvoligaško druščino zelo realna možnost. Trenutno morda celo najbolj! Informacija sicer ni uradna, ampak prihaja iz zanesljivega vira in pravi, da je v nizkem startu zlasti Wolfsburg, ki je bil do zdaj menda tudi najbolj konkreten. Volkovi iz mesta volkswagna, ki na lestvici gledajo v hrbet le Bayernu, so bojda že vzpostavili stik z vijoličastimi in naj bi bili potemtakem na »pole positionu« oziroma v prednosti pred ostalimi. Trener Dieter Hecking naj ne bi bil ravno nadušen nad predstavami Sebastiana Junga ob desni stranski črti. Gre za 24-letnega igralca, ki je moštvo okrepil pred začetkom sezone, toda njegove igre za zdaj niso takšne, kot so bile pred tem v dresu Eintrachta iz Frankfurta. Športni direktor Klaus Allofs naj bi zatorej skušal poiskati primerno nadomestilo ali igralca, ki bi močno zaostril konkurenco na tem igralnem položaju.


KITAJEC JE ŽE POTRJEN
Če prihod Petra Stojanovića za zdaj kljub vsemu ostaja negotov, pa ni nobenega dvoma o tem, da bo Wolfsburg kmalu dobil kitajsko okrepitev. V začetku januarja bo nov član volkov postal 23-letni napadalno usmerjeni vezist Xizhe Zhang, ki se bo v bundesligo preselil iz moštva Beijing Guoana. »Moramo se uskladiti le še o nekaterih malenkostih,« pravi športni direktor Klaus Allofs. Xizhe Zhang bo deseti kitajski igralec, ki bo zaigral na nemškem prvoligaškem prizorišču, in prvi, ki bo to storil v zadnjih treh letih. »Preskok iz kitajske v nemško ligo je velik, a verjamemo, da Zhang pri nas lahko uspe,« je pristavil Allofs.

Članki iz rubrike