sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 02.01.2015 11:02:07

Kje se bodo pripravljali slovenski prvoligaši?

Igralci slovenskih prvoligašev so še vedno na oddihu, toda hkrati odštevajo zadnje brezskrbne dni do začetka priprav na spomladanske izzive, številni bodo spet dejavni že prihodnji teden.

Večina ekip bo večji del vadbe opravila v domačem okolju, toda v zimskih razmerah kakopak ne bo šlo niti brez selitev v toplejše kraje. Domžalčani, Mariborčani in Ljubljančani bodo najpomembnejši del treningov opravili v Turčiji, Celjani se bodo dvakrat mudili na hrvaški obali, ob morje se bodo za krajši čas podali tudi Zavrčani in Novomeščani, Koprčani bodo izkoristili odlične razmere na Bonifiki. Velenjčani, Goričani in Radomljani selitve za zdaj nimajo predvidene.

DOMŽALE: Antalya

Za Domžalčani je izjemen jesenski del sezone, pred njimi pa nadvse pomembno obdobje. Spomladi bodo branili prvo mesto na lestvici in jasno je, da bodo v nadaljevanju prvenstva najbolj zaželena »žrtev«, še vedno so tudi v boju za pokalno lovoriko.Luka Elsner in njegovi varovanci se bodo prvič letos zbrali 9. januarja, po uvodnih testiranjih bodo prvi trening opravili tri dni pozneje. Vsega skupaj jih je obetavni strokovnjak na rumeno-modri klopi predvidel 43, od tega 33 v domačem okolju, preostalih 10 na osrednjem delu priprav v Antalyi. Dvakratni prvaki se bodo na turški rivieri mudili od 2. do 10. februarja in v tem času odigrali tudi štiri prijateljske preizkušnje. Za zdaj je znano, da bosta na nasprotni strani praška Slavia in romunski prvoligaš ASA Targu-Mures, preostala tekmeca bosta znana naknadno. Po vrnitvi v domovino bodo Domžalčani 15. februarja generalko odigrali proti avstrijskemu drugoligašu Kapfenbergu, pripravljenost Nejca Skubica in soigralcev pa bodo preverjali tudi Ilirija 1911, Zarica Kranj in hrvaški prvoligaš Istra.

MARIBOR: Belek

Mariborčani se bodo prvič v letu 2015 zbrali že v nedeljo na tradicionalni večerji, na treningih se bodo začeli potiti 5. januarja. Prva dva tedna bodo vadili v štajerski prestolnici in vmes odigrali prijateljska dvoboja z madžarskim ZTE-jem in Aluminijem, od 19. do 25. januarja bo njihova baza v Moravskih Toplicah, kjer so na ogrevanem igrišču Hotela Vivat načrtovane tri tekme, znana nasprotnika sta Dunajvaros in Zagreb. Sledilo bo pet dni treningov v Ljudskem vrtu, nakar se bodo vijoličasti 1. februarja odpravili v Belek, kjer bodo ostali dva tedna. Če malce pretiravamo, se bo potemtakem boj za naslov slovenskega prvaka začel že v Turčiji. Spomladanski dosežki bodo v precejšnji meri odvisni od tega, kako bodo Domžalčani in Mariborčani v neposredni bližini opravili bržčas najpomembnejši del priprav. Varovanci trenerja Anteja Šimundže bodo v Turčiji odigrali pet prijateljskih obračunov. Seznam tekmecev je znova raznolik, vijoličasti bodo merili moči s poljskim Belchatowom, beloruskim BATE Borisovim, bolgarskim Litexom, nekdanjim romunskim velikanom iz Bukarešte, ki smo ga do zdaj poznali kot Steauo, a bo najbrž moral zamenjati ime, madžarskim Gyorom in beograjskim Partizanom.

vivat igrisci


OLIMPIJA: Antalya

Čeprav za vrhom zaostajajo za devet točk, se tudi Ljubljančani še niso odrekli naslovu prvaka. In prav tako kot vodilni dvojec, bodo osrednji del priprav opravili v Turčiji, od 27. januarja do 6. februarja bodo formo pilili v Antalyi. Kakopak tudi ob pomoči prijateljskih preizkušenj, med drugim bosta tekmeca graški Sturm in beograjska Crvena zvezda. Ob vrnitvi domov se bodo zmaji ustavili še v avstrijski prestolnici, kjer jih 7. februarja čaka dvoboj z dunajsko Austrio, barve katere je včasih branil športni direktor zeleno-belih Mile Aćimović. »Imeli bomo dovolj časa za kakovostno in temeljito pripravo na spomladanski del, ki prinaša velik izziv. Uvrstitev v Evropo, to je naš sveti cilj,« poudarja snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu, kjer bodo priprave sicer začeli 8. januarja, do takrat morajo varovanci trenerja Darka Karapetrovića opraviti individualni program vadbe.

CELJE: Novigrad in Umag

Tudi v knežjem mestu so razmišljali o tem, da bi se za nekaj dni odpravili v Turčijo, a so se naposled odločili drugače. »Prevladala je cenovna plat,« pojasnjuje Ambrož Krajnc»Stvarnost je pač takšna, toda v primerjavi z lanskim letom, ko smo celotne zimske priprave opravili v domačem okolju, smo storili korak naprej. Zdaj se bomo dvakrat odpravili na hrvaško obalo. Od 27. do 31. januarja bomo trenirali v Novigradu, od 9. do 13. februarja v Umagu,« je pristavil športni direktor celjskega prvoligaša.

Trener Simon Rožman, ki je v prvem delu sezone s svojo ekipo nanizal 22 zaporednih preizkušenj brez poraza, bo igralce zbral 12. januarja, danes kapetan Blaž Vrhovec in soigralci začenjajo individualno vadbo. Grofi že imajo dogovorjenih nekaj prijateljskih preizkušenj, vsaj za zdaj med tekmeci ni kakšnega atraktivnega imena.

igrisca belek dw


KOPER: Doma

Koprčani se po pričakovanjih ne bodo selili. »Razlog je seveda zelo preprost. Na Bonifiki in v okolici Kopra imamo na voljo vrhunske pogoje. Močno dvomim, da bi lahko kje drugje imeli kaj boljšega. Če se bomo morda kam odpravili, se bomo le na kakšno prijateljsko tekmo,« pravi predsednik Ante Guberac. Medtem so se kanarčki že dogovorili za tri zanimive preizkušnje, v pričakovanju začetka nadaljevanja prvenstva bodo v pristaniškem mestu gostovali Rijeka, beograjska Crvena zvezda in splitski Hajduk.

ZAVRČ: Dvakrat v Umag

V Zavrču se veselijo vrnitve v svoj preurejeni Športni park, kjer bosta nov trener Ivica Solomun in pomočnik Miran Emeršič igralce zbrala 7. januarja. Tako kot večina ostalih bodo tudi Haložani v glavnem vadili v domačem okolju, vmes se bodo dvakrat za tri dni odpravili le do Umaga, kjer bodo na dveh turnirjih igrali na prijateljskih tekmah.

RUDAR: Doma

Nogometaši Rudarja se bodo prvič letos zbrali 7. januarja, to je za zdaj pri Velenjčanih tudi edino dejstvo. »Popolnoma jasno je, da bomo v glavnem trenirali doma. Vprašanje je, ali si bomo lahko privoščili skupne priprave v toplejših krajih,« je povedal Jernej Javornik.

RADOMLJE: Doma

Enako kot za knape velja za Radomljane. »Da, večinoma bomo doma, marsikaj bo odvisno tudi od vremenskih razmer. Če bodo slabe, se bomo skušali primerno odzvati, skoraj gotovo pa se bomo v Istro odpravili na kakšno prijateljsko tekmo,« pravi Dejan Djuranović.

GORICA: Odvisno od Parme

V Novi Gorici si pretiranega udobja prav tako ne bodo mogli privoščiti. Trenutno stanje v klubu ni najbolj obetavno, težav je ogromno, zato pa se lahko modro-beli tolažijo s tem, da bodo tudi doma imeli primerne pogoje za delo. Prvi letošnji trening bodo Goričani opravili 14. januarja, nadaljnji program bo odvisen tudi ali zlasti od tega, ali bo Parma vendarle poravnala vse svoje zaostale obveznosti.

 
KRKA: V glavnem doma

V Novem mestu bodo z začetkom treningov zelo pohiteli. Krkaši se bodo na Portovalu zbrali že 5. januarja. Andrej Kastrevec in njegovi varovanci bodo večino časa preživeli v dolenjski prestolnici, le med 28. januarjem in 1. februarjem se bodo preselili ob morje, vendar kraj še ni določen.

Članki iz rubrike