franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 26.01.2015 07:30:39

Od 12. aprila 2014 do 26. januarja 2015

Drago Wernig - TAKA
Dvomov skoraj ni več. Če v zadnjem hipu ne bo velikega zasuka, bo Petar Stojanović kariero nadaljeval v dresu Hannovra.

Novopečeni slovenski reprezentant se je v zgodnjem sobotnem večeru v pripravljalni bazi v Moravskih Toplicah že poslovil od soigralcev in bo danes odpotoval v Nemčijo, kjer ga čakata zdravniški pregled in podpis pogodbe. Maribor bo dobil okrog dva milijona evrov odškodnine, prav tako mu pripada delež od naslednjega prestopa.

Že smo poročali o tem, da je Petar Stojanović bržčas že odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora in da bo kariero nadaljeval v Hannovru. Razkrili smo, da sta kluba že dosegla dogovor glede višine odškodnine, po katerem bo vijoličastim pripadlo okrog dva milijona evrov, prav tako kot delež od naslednjega prestopa obetavnega Ljubljančana.

"Ne, ni nemogoče, da se bo Petar Stojanović kmalu pojavil tukaj," je po porazu z 2:3 na sobotni prijateljski tekmi z Werderjem povedal športni direktor Hannovra. "Vsekakor gre za enega od igralcev, ki so za nas zanimivi," je pristavil trener Tayfun Korkut, a dvomov o tem, da bo novopečeni slovenski reprezentant svojo pot nadaljeval na nemškem prvoligaškem prizorišču, zdaj pravzaprav ni več.

Predstavniki Maribora in Hannovra so po petki sklenitvi dogovora v soboto tudi podpisali sporazum o finančnih pogojih prestopa, najbolj zgovorna pa je gotovo informacija, da se je nato Petar Stojanović v večernih urah poslovil od soigralcev in zapustil pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah.

DANES NA ZDRAVNIŠKEM PREGLEDU
Mladenič, ki je v Ljudski vrt kot najstnik prišel za šest tisoč evrov nadomestila, bo danes odpotoval v Nemčijo, kjer bo opravil zdravniški pregled. Če bo vse minilo po pričakovanjih, bo sledil podpis pogodbe, menda bo štiriinpolletna, potem se bo zgodila še predstavitev novega člana Hannovra, ki bo v soboto drugi del prvenstva začel z gostovanjem v Gelsenkirchnu. Tam, kjer so se Mariborčani v tej sezoni v skupinskem delu lige prvakov s Schalkejem razšli z izidom 1:1. Brez deleža Petra Stojanovića, ki se je ubadal s poškodbo stegenske mišice.

Bolj kot ne je torej jasno, da so slovenski prvaki ostali brez nadvse pomembnega člena ekipe in samo po sebi se kakopak zastavlja vprašanje, ali lahko v naslednjih dneh pod Kalvarijo pričakujemo novo moč za desni bočni položaj. Zlatko Zahović temu menda ni naklonjen, zaupa Alešu Mejaču in mlademu Robertu Pušaverju, toda kljub temu ni povsem izključeno, da se bo športni direktor do konca prestopnega roka vendarle še podal po nakupih.



METEORSKI VZPON
Sicer pa Petar Stojanović s selitvijo v bundesligo nadaljuje meteorski vzpon. Še pred letom dni je bila njegova tržna vrednost zgolj 100 tisoč evrov in, verjeli ali ne, še v pretekli sezoni je igral tudi v slovenski drugoligaški druščini. Njegova zadnja tekma v drugem kakovostnem razredu tekmovanja je stara le nekaj več kot devet mesecev. Bilo je 12. aprila 2014, ko je s statusom posojenega igralca Maribora pomagal Veržeju do visoke domače zmage nad Belo krajino. Bilo je kar 7:0, vijoličasti up je bil na igrišču do 48. minute.

PO STOJANOVIĆU ŠE OSTALI
Medtem so Mariborčani končali naslednji cikel priprav. Potem ko je Petar Stojanović Moravske Toplice zapustil že v zgodnjem sobotnem večeru, so njegovi (nekdanji) soigralci to storili po nedeljskem kosilu in se vrnili v štajersko prestolnico, pred tem so opravili še zadnji trening na ravnici.

"Počakajmo, da bo konec," se je komentarju o prestopu Petra Stojanovića uvodoma izognil Ante Šimundža, ki je z opravljenim v Prekmurju zadovoljen: "Opravili smo, kar smo predvideli, tudi po odpovedi prijateljske tekme z Zagrebom smo se ustrezno odzvali. Čas smo namenili temu, da so igralci, ki so imeli v preteklih dneh težave z boleznijo ali poškodbo, nadoknadili izgubljeno."

ŠE SEDEM TEKEM
Do zdaj so vijoličasti odigrali štiri prijateljske preizkušnje, do začetka nadaljevanja sezone jih bo na vrsti še sedem. So bile v prvi vrsti namenjene le razbijanju monotonije treningov ali je že mogoče izvleči kakšne zaključke? "Vsaka tekma je pokazatelj nečesa. Najbolj obetavno je, da so fantje z glavami pri stvari, osredotočeni so na svoje naloge. Zavedajo se, kaj nas čaka spomladi, prav tako kot konkurence za mesto v najboljši enajsterici, zato si prizadevajo iz sebe iztisniti najboljše. Brez tega ne gre. Le takšen način razmišljanja te dela danes dobrega in jutri odličnega," pravi Ante Šimundža.

Po današnjem prostem dnevu se jutri začenja četrti teden priprav. "Nogometnim zadevam bomo posvečali vse več pozornosti, a tudi 'fizika' bo še naprej zelo prisotna," je pristavil trener vijoličastih, ki naj bi jutri že imel na voljo popolno zasedbo.

Članki iz rubrike