zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 06.02.2015 10:10:26

Šimundža: Ne sme se nam ponavljati

Drago Wernig - TAKA
Za slovenskimi prvaki je pet dni priprav v Turčiji, v tem času so Ante Šimundža in njegovi varovanci opravili šest treningov in odigrali dve prijateljski tekmi. Obe sta se razpletli z izidom 2:2.

"Preizkušnji sta bili nadvse dobrodošli, tekmeca sta bila agresivna in hkrati kakovostna. Še zlasti BATE Borisov. Dovolj je reči, da gre za udeleženca lige prvakov. Tovrstne zahtevne preizkušnje so vedno koristne. Razkrijejo stvarno stanje in postrežejo z informacijami, na podlagi katerih je mogoče še bolj napredovati. Ponujajo odgovore, določene zadeve se izkristalizirajo," je uvodoma povedal trener vijoličastih.

"Zahtevne preizkušnje so vedno koristne. Razkrijejo stvarno stanje in postrežejo z informacijami, na podlagi katerih je mogoče še bolj napredovati. Ponujajo odgovore, določene zadeve se izkristalizirajo."

Ante Šimundža

Tako torkov kot sredin dvoboj sta se končala z identičnim rezultatom, vendar to ni edina stična točka. Od 180 minut jih je bilo na primerni ravni 90. V obračunu s Poljaki so bili vijoličasti dobri v prvem polčasu in slabši v nadaljevanju, z Belorusi je bilo obratno. In slabe minute so bile še slabše kot proti Belchatowemu. 


"Drži, da pristop v prvem polčasu ni bil takšen, kot bi moral biti. Bil je slab, o tem ni dvoma, v nadaljevanju smo z opazno povečano željo zaostanek le nadoknadili. To je vsekakor opozorilo, da mora biti zbranost od prve do zadnje minute stoodstotna, v nasprotnem primeru hitro sledi kazen. Ne sme se zgoditi, da te mora nekdo siliti, da je pristop nenehno na želeni ravni, to mora biti samoumevno. Vsak posameznik se mora sam pri sebi zavedati, da brez tega preprosto ne gre. Četudi kdaj nisi v želeni dnevni formi, te pravšnji odnos pogosto nagradi, brez enega in drugega se ti ne piše nič dobrega. V nadaljevanju smo vse skupaj popravili, na ta način je razumljivo prišla do izraza tudi kakovost, toda za prvi polčas proti Belorusom ni opravičila. Kaj podobnega se nam ne sme več dogajati, prava miselnost razkriva tudi ambicioznost," je bil kritičen Ante Šimundža, ki pa je bil toliko bolj zadovoljen z videnim v drugem polčasu, ko sta prevlado in obetavnejšo podobo unovčila Dalibor Volaš in Luka Zahović.

840-7-dervisevic dw
Drago Wernig - TAKA

840-7-suler dw
Drago Wernig - TAKA

STEMNILO SE MI JE PRED OČMI

"Spomnim se, da smo tekli nazaj, skušali priti do žoge, jo izbiti, potem pa se mi je stemnilo pred očmi ... Neprijetno, a k sreči brez resnejših posledic. Še naslednji dan sem čutil bolečine v glavi, zdaj je počutje že boljše. Po krajšem mirovanju sem že poskusil teči."

Dozdajšnja turška preizkusa imata še nekaj skupnega. Najprej je moral na pregled v bolnišnico Marko Šuler, ki je trčil z Aljažem Cotmanom, naslednji dan po grobem posredovanju igralca BATE Borisova Karpa še Arghus. "Uf, upam, da se bo to končalo in da ne bo resnejših posledic. Pri Marku je šlo za nesrečo, za splet okoliščin, posredovanje nasprotnega branilca nad Arghusom pa je bilo pregrobo, prenevarno," je dodal Ante Šimundža.

Hujšega na srečo ni bilo. "Sreča v nesreči je, da ni nič zlomljeno. Dobil sem udarec v gleženj in takoj berglo za oporo pri premikanju. Zdaj sem jo že odložil, pri hoji še ne smem povsem obremenjevati noge. Bolečine so še prisotne, vendar manjše kot prvi dan. S terapijami bom hitro spet na igrišču. Upam, da že po nekaj dnevih," je dejal Arghus, Marko Šuler se je ozrl na nesrečni trenutek na tekmi s Poljaki: "Spomnim se, da smo tekli nazaj, skušali priti do žoge, jo izbiti, potem pa se mi je stemnilo pred očmi ... Neprijetno, a k sreči brez resnejših posledic. Še naslednji dan sem čutil bolečine v glavi, zdaj je počutje že boljše. Po krajšem mirovanju sem že poskusil teči, danes se spet lahko pridružim soigralcem."

840-7-maribor dw
Drago Wernig - TAKA

840-7-arghus dw
Drago Wernig - TAKA

HITRO BOM SPET NAZAJ

"Sreča v nesreči je, da ni nič zlomljeno. Dobil sem udarec v gleženj in takoj berglo za oporo pri premikanju. Zdaj sem jo že odložil, pri hoji še ne smem povsem obremenjevati noge. Bolečine so še prisotne, vendar manjše kot prvi dan. S terapijami bom hitro spet na igrišču."

Priprave sicer potekajo po predvidenem programu. "Hkrati si prizadevamo, da bi igralci, ki so imeli v preteklosti težave s poškodbami ali boleznijo, nadoknadili zamujeno. Stanje se izboljšuje, nedvomno pa je najpomembnejše, da se nad delovno vnemo fantov ne moremo pritoževati, osredotočeni so na svoje naloge," je pristavil trener dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

"S tekmami z močnimi nasprotniki bomo prišli do želene pripravljenosti. Trudimo se po najboljših močeh. Pomembno je, da dobivamo minute, priložnosti, skušamo se dokazovati. Sami sebi in trenerju," pravi Amir Dervišević.

Včeraj dopoldne so Mariborčani po nekaj napornih dneh opravili regeneracijsko, sproščujočo vadbo, med katero ni manjkalo niti zabave, popoldne je bilo prosto, danes se bodo vrnili v običajni ritem. Na sporedu sta dva treninga, po dve aktivnosti na dan čakata vijoličaste tudi ob koncu tedna. Dopoldne trening, popoldne tekma. V soboto bo na nasprotni strani bolgarski Litex, v nedeljo Steaua.

Članki iz rubrike