Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 14.02.2015 07:48:32

Vrtovec: Ne na sodišče, na pogovore

Grega Wernig
Predsednik štirikratnih prvakov Robert Vrtovec ne skriva in noče skrivati, da v mestu vrtnic zadnjih pretresov v vodilnih strukturah Parme nikakor niso sprejeli z navdušenjem.

Iz preprostega razloga, ker bodo morali na poravnavo dolga italijanskega prvoligaša, kar bi rešilo marsikatero težavo, gotovo še malce počakati. Kako dolgo, ostaja zavito v tančico skrivnosti, a Robert Vrtovec pravi, da novim lastnikom člana serie A iz luksuzne province (še vedno) verjame.

V goriškem prvoligašu še naprej nič novega, nastalim problemom ni videti konca. "Ne, razmere se v zadnjem času niso spremenile, dolžniki še vedno niso poravnali svojih obveznosti. Vse je isto, kot je bilo," brez ovinkarjenja priznava Robert Vrtovec. "Stanje smo predstavili igralcem, toda v nadaljevanju prvenstva bomo vsekakor igrali. Naloga vodstva kluba pa je, da si po najboljših močeh prizadevamo rešiti nastalo vrzel," je pristavil prvi mož Gorice.

Na voljo sta dve poti. Ali potrpimo in storimo vse, da do konca sezone probleme vendarle rešimo, upam, da v celoti, ali pa se preprosto odločimo, da se ne gremo več.

Jasno je, da je največji dolžnik Parma, s katero je Gorica sodelovala v preteklih dvanajstih mesecih. Zgodba se ni razpletla po želenem scenariju, dodatno težavo predstavljajo dogajanja v luksuzni provinci, italijanski prvoligaš je pred kratkim dobil že tretje lastnike v kratkem obdobju. "Zadnji preobrat nam seveda ni ustrezal in jasno je, da se zato medtem tudi nič ni premaknilo z mrtve točke. Toda dnevno sem v stikih z operativnim direktorjem Parme, ki mi je razkril, da zdaj tudi oni čakajo na finančni priliv in da bodo potem del tega denarja usmerili v Novo Gorico. Z optimizmom me navdaja prva tiskovna konferenca novega predsednika Giampietra Manentija, ki je dejal, da bodo spoštovali podpisane pogodbe in obveznosti, ki iz tega izhajajo. V sredo odhajam v Parmo, kjer se bom spoznal z novimi ljudmi v klubu, potem bom gotovo vedel še več. In kakopak močno verjamem, da bomo na koncu dosegli namen. Popolnoma jasno je namreč, da toliko denarnih sredstev kje drugje ne moremo dobiti."

Konkretne številke so vedno zanimive. "Ne, res jih ne bom razkrival, so pa visoke," je povedal Robert Vrtovec, ki se zelo dobro zaveda spoznanja, da je igralcem, seveda zlasti tistim, ki so goriške barve branili jeseni, zelo težko.

847-2-parma stadion
vszi

"Vem, da jim ni lahko, nikomur ni, toda treba se je sprijazniti s tem, da so razmere takšne, kot pač so. Na voljo sta dve poti. Ali potrpimo in storimo vse, da do konca sezone probleme vendarle rešimo, upam, da v celoti, ali pa se preprosto odločimo, da se ne gremo več. Druga možnost seveda ne bi koristila nikomur. Ker bi to pomenilo mrk, ob morebitnem stečaju bi vsi ostali praznih rok. Nedvomno je najbolje, da strnemo vrste in se maksimalno potrudimo, da se izvlečemo iz nastalih razmer, poleg tega igralci navsezadnje igrajo tudi zase. Če bodo dobri, si lahko zagotovijo prestop, hkrati je naša naloga oziroma obveza, da jim kljub vsemu skušamo zagotoviti primerne pogoje," pravi Robert Vrtovec.

Dnevno sem v stikih z operativnim direktorjem Parme, ki mi je razkril, da zdaj tudi oni čakajo na finančni priliv in da bodo potem del tega denarja usmerili v Novo Gorico.

V ekipi so se znova zgodile velike spremembe. Kakšno finančno breme predstavljajo igralci, ki so jih v glavnem posodili nekateri italijanski klubi? "Niso veliko. Obveznosti v največji meri še naprej izpolnjujejo njihovi delodajalci in tudi zato bomo drugi del prvenstva prav gotovo odigrali do konca," je odvrnil goriški predsednik in nato poudaril: "Ob vsem tem v niti enem trenutku ne smemo zanemariti spoznanja, da so naši problemi povezani zgolj s članskim moštvom. Nogometna šola deluje nemoteno, trenerji so za svoje delo plačani. Tudi sicer smo poslovno leto 2014 končali z dobičkom, a kaj ko računi niso bili poravnani. Ne le s strani Parme, čakamo tudi na kakšno odškodnino, vendar ne pomagajo niti dokumenti Uefe, da mora biti izplačana takoj. Živimo pač v takšnih časih, zato za zdaj tudi ne razmišljamo o tem, da bi zoper Parmo sprožili pravni postopek. V tem bi se vse skupaj zavleklo vsaj za dve, tri leta, mi denar potrebujemo takoj. Zato menimo, da se moramo še naprej pogovarjati in si prizadevati na tak način najti rešitev. Smo v dobrih odnosih in zares verjamem, da nam bo uspelo."

Članki iz rubrike