podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.03.2015 09:39:03

Šporar: Osredotočeni. In pripravljeni!

Nikola Miljković
So slabi, povprečni, dobri, zelo dobri in odlični igralci in so takšni, ki izstopajo.

V zadnji kategoriji jih na slovenskem prvoligaškem prizorišču ni ogromno, toda Andraž Šporar je vsekakor med njimi. Na spomladanski premieri se je dolgo "skrival", nato pa v trenutku znova razkril izjemne sposobnosti in dvoboj ob Kamniški Bistrici končal z dvema goloma na svojem "računu".

Olimpija je drugi del prvenstva začela po želenem scenariju. Zeleno-beli so bili ob Kamniški Bistrici s 4:0 boljši od Radomelj, vendar do uspeha niso prišli na tako lahek način, kot bi morda lahko sklepali po končnem izidu. Varovanci trenerja Darka Karapetrovića so se morali za ves izkupiček krepko potrudi. Mreža gostiteljev se je prvič zatresla šele v 66. minuti, pred tem je zadnjeuvrščena ekipa na lestvici ostala tudi brez izključenega Jureta Balkovca.

Zavedati se moramo, da nas v sredo čaka popolnoma drugačna tekma z močnim nasprotnikom. Zdaj smo osredotočeni na derbi. In pripravljeni.

Po rdečem kartonu smo kakopak pričakovali silovit pritisk zmajev, vendar nič ni kazalo, da se bo začel, potem pa se je zgodilo. Zeleno-beli so povedli iz akcije, ki ni dišala po nevarnosti, toda ko je žoga v nogah Andraža Šporarja, je vendarle ne morete nikoli povsem izključiti. Enaindvajsetletni napadalec se je po podaji Mihe Zajca odlično odzval, se otresel domačega branilca Marka Perkovića in nato z izjemnim strelom z dvajsetih metrov zadel desni spodnji kot nemočnega Vjekoslava Andrića. Do izraza je prišla individualna kakovost najboljšega strelca Olimpije, po prvem zadetku se je začela nova tekma, v kateri o zmagovalcu ni bilo niti kančka dvoma.

"Vedeli smo, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja, da se bo nasprotnik zaprl in čakal na priložnosti za protinapad, tako je tudi bilo. Težko je prebiti obrambni zid, če vsi stojijo za žogo, če se brani vseh deset igralcev. V takšnih dvobojih je jasno, da je po prvem golu vse drugače. Nam je uspelo zadeti in logično je, da se nam je potem odprlo, do konca smo mrežo zatresli še trikrat. Zasluženo smo zmagali," je po obračunu ob Kamniški Bistrici z mirnim glasom pripovedoval Andraž Šporar.

andraz sporar
Arsen Perić
Navdušenja ob izboljšanju strelskega izkupička ni bilo zaznati. "Seveda sem vesel, da sem dosegel dva gola, a še bolj zaradi zmage ekipe. Najpomembnejše je spoznanje, da smo osvojili ves izkupiček," je pristavil prvi zvezdnik zmajev.

Zmaga na premieri je lepa napoved za večni derbi v Stožicah. "Vsekakor, lepša ne bi mogla biti, toda hkrati se moramo zavedati, da nas v sredo čaka popolnoma drugačna tekma z močnim nasprotnikom. Zdaj smo osredotočeni na derbi. In pripravljeni," je odločen Andraž Šporar, ki se zaveda, da ima Olimpija še dovolj rezerv, ki bi jih morala v nadaljevanju sezone unovčiti: "Tudi proti Radomljam je bilo opazno, da igramo lep nogomet z veliko kratkimi podajami, toda prav tako drži, da se še vedno lovimo. Dobili smo nekatere nove igralce, ki potrebujejo nekaj časa, da se ustrezno prilagodijo, in uigranost se bo gotovo le še stopnjevala."

Članki iz rubrike