sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ba
ba
0 13.04.2015 10:37:19

Elsner: Borimo se proti velikim silam

Nikola Miljković
Ljubljančani so znova "v sedlu". Oziroma v popolnoma enakovrednem boju za drugo mesto, kar je posledica nadvse pomembne zmage ob Kamniški Bistrici, kjer se že po tradiciji počutijo zelo dobro. Mož odločitve je bil Miha Zajc. Pardon, fant odločitve.

Domžalčani so sosedski obračun dobro začeli, narekovali so ritem, a so bili kljub lepemu številu zaključnih strelov znova premalo konkretni, po pol ure igre pa so se karte na novo premešale. Gostje so se veselili vodstva.

Po prekršku Horića nad Baskero je Zajc znova mojstrsko zadel iz prostega strela, in sicer iz drugega poskusa, ki mu ga je ne ravno prepričljivo omogočil sodnik Žganec, ki tudi sicer ni bil prepričljiv. Še najbolj je bodlo v oči, da si je skušal avtoriteto zagotoviti na napačen način – s kartoni, ki jih je bilo v čvrsti, a nikakor grobi tekmi, odločno preveč. 


Da bi bilo za gostitelje vse skupaj še huje, so še pred odhodom na odmor ostali brez Zeca, ki si je prislužil nespametno izključitev. V nadaljevanju so številčno oslabljeni rumeno-modri krenili nadvse odločno, toda znova brez pravega zaključka. Gostje so bili dovolj zreli in zbrani, da so ohranjali ravnotežje, hkrati so imeli dovolj prostora za protinapade in dejstvo je, da so bili bližje drugemu golu kot domačini izenačenju.

domzale olimpija nm 5
Nikola Miljković

"Zdaj smo tu, kjer smo želeli biti že pred časom. Blizu najboljšim. Vedel sem, da se nam v nekem trenutku mora odpreti, saj konkurenca v kakovostnem smislu, razen mogoče Maribora, ni v prednosti pred nami."
DARKO KARAPETROVIĆ
"Vedeli smo, da nas čaka izjemno zahteven obračun. S prvim polčasom smo lahko zadovoljni, čeprav si v uvodnih 30 minutah nismo pripravili kakšne omembe vredne priložnosti, prvo pa smo v slogu izkušene ekipe tudi izkoristili. V nadaljevanju nam je bilo nekoliko lažje, saj smo imeli prednost igralca več, ki pa se bistveno ni poznala, saj so domači želeli doseči izenačujoči zadetek. Bili smo potrpežljivi, taktično dovršeni in željni novih treh točk, kar se je na koncu tudi uresničilo," ni skrival zadovoljstva Darko Karapetrović.

"Zdaj smo tu, kjer smo želeli biti že pred časom. Blizu najboljšim. Vedel sem, da se nam v nekem trenutku mora odpreti, saj konkurenca v kakovostnem smislu, razen mogoče Maribora, ni v prednosti pred nami. Še več, prepričan sem, da je Olimpija v tem trenutku najbolj nadarjeno moštvo v slovenski ligi, ki je po odhodih dveh ključnih mož iz jesenskega dela in določenih zdravstvenih težavah nosilcev igre potrebovalo čas, da se ustrezno uigra. Veseli me, ko vidim, kako fantje dihajo kot eno. Imamo zmes izkušenj in mladosti, ki kaže želeno podobo. Če bomo nadaljevali v podobnem slogu, s podobnim pristopom in disciplino v igri, se nam za uresničitev zastavljenega cilja ni treba bati," je pristavil trener Olimpije.

895-9-4vidmar sporar nm
Nikola Miljković

"Navajeni smo že, da nismo deležni nobene pomoči oziroma vsaj nevtralnih pogojev. Borimo se proti velikim silam, ampak kljub temu gledamo le nase. Nikoli ne jokamo, zato čestitam Olimpiji za zmago."
LUKA ELSNER

Luka Elsner je bil razumljivo slabše volje, toda svojim varovancem ni očital ničesar: "Izključitev Zeca nam je odvzela ogromno, saj sem prepričan, da bi lahko v številčno enakovrednem boju rezultat obrnili v svojo korist. Z igralcem manj je bilo to bistveno težje, čeprav smo si kljub temu uspeli pripraviti nekaj lepih priložnosti. Kombinacija prejetega gola in rdečega kartona nam je odvzela veliko možnosti za uspeh. A kljub porazu sem zelo ponosen na predstavo ekipe. Če bomo sposobni ponoviti takšno energijo in kvaliteto v igri, v prihodnost zrem z velikim optimizmom, saj bomo le redko ostali brez točk. Po drugi strani pa smo že vajeni, da nismo deležni nobene pomoči oziroma vsaj nevtralnih pogojev. Borimo se proti velikim silam, ampak kljub temu gledamo le nase. Nikoli ne jokamo, zato čestitam Olimpiji za zmago. Na takšnih tekmah odločajo malenkosti, Olimpija jih je izkoristila, mi pa naše prevlade na igrišču nismo. Nisem razočaran. Še več, svojim fantom za prikazano lahko le čestitam."

895-8-brljak vuk nm
Nikola Miljković

Članki iz rubrike