sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 18.04.2015 22:27:42

Kanarčkom ni škodilo hladno vreme

Nikola Miljković
Nogometaši Luke Koper so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0).

Koprčani so bili do danes edina ekipa v prvi ligi, ki je imela negativno razmerje zmag in porazov z zadnjeuvrščenimi Radomljani. Toda danes so v hladnem vremenu kanarčki pokazali precej boljšo igro od gostov, ti na zadetek iz igre čakajo že 741 minut, in zasluženo zmagali.

Domači so bolje začeli in v deseti minut je Goran Galešić sam stekel proti vratom Vjekoslava Andrića, poskusil z lobom, a se je vratar gostov izkazal. Dober začetek so Koprčani kronali v 23. minuti. Akcijo je začel mladi Jan Andrejašič, ki je podal do Galešića, ta je kratko vrnil žogo do Mitje Lotriča, ki je z natančnim diagonalnim strelom s 14 metrov dosegel zadetek za domače.

koper radomlje nm
Nikola Miljković

Gosti so bili v prvem polčasu nevarni v 41. minuti, ko so dolgo pletli in kombinirali pred vrati Vasje Simčiča, nazadnje je žoga prišla do Dušana Stoiljkovića, ki je streljal iz dokaj ugodnega položaja, a je bil domači vratar na mestu.

V drugem polčasu je prvi nevarno poskusil Leo Štulac. Domači so imeli na voljo prosti strel, omenjeni igralec pa je z roba kazenskega prostora natančno meril, a je Andrić žogo tik ob vratnici izbil v kot. Pritisk Koprčanov se je obrestoval v 56. minuti. Lotrič je po globinski podaji Amarja Rahmanovića stekle proti vratom gostov, preigral vratarja in žogo poslal v prazno mrežo za 2:0.

koper radomlje nm
Nikola Miljković

Nato so domači pobudo na igrišču prepustili gostom, ki so zagrozili v 66. minuti. Goran Vuk je lepo preigral Denisa Halilovića, stekel v kazenski prostor, potem pa s 14 metrov streljal mimo vrat. Dve minuti pred koncem tekme je za goste poskusil še Enis Đurković, a je bil tudi on nenatančen.

Koprčani, ki so nastopili v dokaj premešani sestavi, saj je trener Rodolfo Vanoli nekatere nosilce pustil na klopi, so bili v drugem polčasu nevarni predvsem iz protinapadov, a se Galešić, Lotrič in Matej Pučko v zaključnih podajah niso najbolj znašli.

Luka Koper - Kalcer Radomlje   2:0 (1:0)

Koper - Stadion Bonifika, gledalcev 200, sodniki: Bukovec (Lendava), Šinkovec (Maribor) in Anželj (Tišina).
Strelec: 1:0 Lotrič (23.), 2:0 Lotrič (57.).
Luka Koper: Simčič, Andrejašič (od 59. Pučko), Blažič, Rahmanović, Lotrič, Galešić, Halilović, Štulac, Posavac (od 66. Peshevski), Krivičić (od 73. Črnigoj), Hadžić
Kalcer Radomlje: Andrić, Teinović, Vuk, Jakovljević, Cerar, Stoiljković (od 63. Zavrl), Perković, Balkovec, Lidjan, Jazbec (od 61. Cankar), Đurković.
Rumeni kartoni: Andrejašič, Rahmanović; Jazbec, Cerar.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike