Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 29.04.2015 19:57:34

Kocić za pet zaporednih

Arsen Perić
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 3:2 (0:1).

Velenjčani so prišli do zmage (neporaženi so pet tekem zaporedoma), ki jih zanesljivo drži v sredini lestvice. Nasproti jim je stala najslabša ekipa lige, a jim je kljub drugačnim pričakovanjem povzročila kar precej težav. Ne nazadnje je dvakrat vodila, na koncu pa so favorizirani domačini vendarle kronali premoč v zadnjih minutah za deseto zmago v sezoni. Ob tem imajo tudi deset neodločenih izidov in prav toliko porazov. Radomlje na drugi strani pa še naprej potrjujejo glavno kandidaturo za izpad v nižji rang tekmovanja.

Domači so bili tisti, ki so prvi zagrozili, v tretji minuti je do strela iz bližine prišel Dragan Jelić in zadel prečko. Po uvodnem naletu domačih so Radomlje kmalu vzpostavile ravnotežje na igrišču, celo več, postale so nevarnejše in v 29. minuti tudi povedle. Strelec je bil Luka Vrhunc, ki je sprožil s 25 metrov, žoga pa je na poti proti golu zadela še enega domačih nogometašev. Gosti so imeli novo priložnost tudi v 40. minuti, ko je po strelu Janeza Zavrla žogo z golove črte odbil Aljaž Krefl.

Uvod drugega polčasa je bil še kako razburljiv. V 51. minuti so najprej domači izenačili, potem ko so gostujoči branilci pozabili na Ivana Firerja, ki je z glavo iz bližine zadel za 1:1. Že minuto pozneje so Radomljani znova povedli. Enis Đurković je prodrl po levi strani, prišel mimo treh domačih nogometašev, podal pred gol, kjer se je žoga nesrečno od Ivana Knezovića odbila v mrežo.

Po novem strelu Firerja iz bližine, tokrat nenatančnem, v 59. minuti so domači izid spet poravnali v 61. minuti, zadel pa je Dragan Jelić, potem ko je dobil žogo v prazen prostor in prišel sam pred gostujočega vratarja Vjekoslava Andrića. Po tem zadetku so pobudo na igrišču prevzeli domači igralci in v 83. minuti se jim je to obrestovalo. Strelec je bil Milan Kocić, ki se je najbolje znašel v gneči pred radomeljskimi vrati.


Rudar Velenje - Kalcer Radomlje 3:2 (0:1)

Velenje - Stadion Ob jezeru. 200 gledalcev. Sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).
Strelci: 0:1 Vrhunc (29.), 1:1 Firer (51.), 1:2 Đurković (52.), 2:2 Jelić (61.), 3:2 Kocić (83.).
RUDAR: Rozman, Firer, Krefl, Trifković, Jelić, Klinar, Bolha (od 66. Kocić), Džinić, Radujko, Knezović, Babić (od 84. Kašnik).
KALCER RADOMLJE: Andrić, Zukić, Barukčić, Vrhunc (od 67. Zorc), Zavrl, Cankar (od 75. Rems), Jakovljevič, Cerar, Perković, Balkovec (od 80. Vuk), Đurković.
Rumeni kartoni: Firer; Perković, Cerar, Balkovec.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike