oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 02.05.2015 19:03:22

Mariborčani tokrat niso uspeli unovčiti premoči

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši iz Nove Gorice in Maribora so se v današnji tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Maribor je bil po prepričljivih zmagah nad Radomljami in Olimpijo blizu zmagoslavju tudi v mestu vrtnic, a ni unovčil svoje premoči na igrišču. Navkljub hitro doseženemu golu in dejstvu, da je od 16. minute imel igralca več na igrišču, je na koncu osvojil zgolj točko, a je še vedno zelo blizu svojemu 13. naslovu državnega prvaka.

Uvod je bil izjemno dinamičen, v prvih petnajstih minutah so namreč Mariborčani dosegli vodilni gol, Novogoričani pa ostali brez Mateja Široka, ki je prejel rdeč karton. Državni prvaki iz štajerske prestolnice so že prvo obetavno akcijo kronali z golom, potem ko je Luka Zahović lepo prodrl v tekmečev kazenski prostor in podal Alešu Mertlju, ta pa je z izjemno natančnim strelom žogo poslal v levi zgornji kot vratarja Grega Sorčana za 1:0.

Dve minuti kasneje so zagrozili tudi gostitelji: Dejan Žigon se je znašel sam pred Jasminom Handanovićem, v tem "dvoboju" pa je bil zmagovalec mariborski vratar. V 16. minuti so Novogoričani ostali z igralcem manj na igrišču, Širok si je po prekršku nad Francozom Jean-Philippom Mendyjem prislužil rdeč karton.

V nadaljevanju so izbranci mariborskega trenerja Anteja Šimundže nadzorovali potek na igrišču in prek Zahovića, Dareta Vršiča, Mendyja in Aleša Mejača zapravili kopico (pol)priložnosti za povišanje izida, v 38. minuti pa je Amir Dervišević med drugim zadel še prečko.


V drugi polovici tekme se je nadaljevala prevlada mariborskih nogometašev, Šimundža pa je v ogenj poslal še napadalca Daliborja Volaša. Drugi gol je bil neprestano "v zraku", Mendy pa je v 60. minuti zadel okvir vrat. V 74. minuti so Mariborčani obnemeli, domači "rezervist" Blessing Chibuike Eleke se je znašel pred Handanovićem in izenačil na 1:1.

Šimundža je po šoku v ogenj poslal še zadnjega "jokerja" Marcosa Tavaresa, "popolna ofenziva" njegovih varovancev pa ni obrodila sadov, navkljub nekaterim obetavnim akcijam je ostalo pri delitvi točk.


Gorica - Maribor 1:1 (0:1)

Nova Gorica - Športni park, gledalcev 600, sodniki: Perić (Kranj), Praprotnik, Kovačič (oba Ljubljana).
Strelca: 0:1 Mertelj (9.), 1:1 Eleke (74.).
Gorica: Sorčan, Širok, Johnson, Pasqualini, Jogan, Vetrih, Napoli, Džuzdanović (od 46. Boccaccini), Slivka (od 87. Ruggiero), Žigon, Majcen (od 62. Eleke).
Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler (od 46. Volaš), Viler, Vršič, Mertelj, Dervišević, Bohar (od 65. Sallalich), Mendy (od 76. Tavares), Zahović.
Rumeni kartoni: Pasqualini, Johnson, Napoli, Sorčan; Mendy, Vršič.
Rdeč karton: Širok (16.).
Galerija

Članki iz rubrike