900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 05.05.2015 13:49:25

Iz tabora Mariborčanov: Željni smo jih

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti v slovenskem Las Vegasu niso dosegli namena. Namesto z vsem izkupičkom so se domov vrnili zgolj s točko, toda zdaj so misli Anteja Šimundže usmerjene zgolj in samo v jutrišnji obračun s Celjani pod Kalvarijo. Z močno vero, da se bodo močno približali novemu naslovu prvaka.

"Ni se nam izšlo, kot smo si želeli, a vendarle imamo točko več. Gremo naprej," je bila pogosto slišana misel med vijoličastimi po remiju v Novi Gorici. A razočaranja vendarle niso mogli skriti. Upravičeno! Imeli so vodstvo in igralca več, toda namesto da bi dvoboj mirno pripeljali do konca, so si zakomplicirali življenje. Mariborčani so bili v odločilnih trenutkih premalo zbrani, tudi sreča jim je malce obrnila hrbet, dvakrat so stresli okvir domačih vrat. Tudi to je nogomet. Pred tem so na dveh zaporednih preizkušnjah dosegli deset golov, tokrat so bili kaznovani za neučinkovitost.

Ampak življenje gre seveda naprej, pred Antejem Šimundžo in njegovimi varovanci so novi izzivi. Naslednji že jutri, ko se bo pod Kalvarijo zgodil obračun s Celjani. O njegovi pomembnosti bržčas ni treba izgubljati besed, zelo dobro se je kakopak zavedajo tudi dvanajstkratni prvaki. Na voljo imajo zaključno žogo, v primeru želenega uspeha bi bila prednost na vrhu zelo težko dosegljiva. Kakopak ni skrivnost, da bi si Mariborčani radi novo lovoriko zagotovili čim prej, temu primerna bi morala biti tudi motivacija v jutrišnjem poznem popoldnevu.


"Želja je zmagovati, potem pride na vrsto matematika. Ne preostane nam drugega, kot iskati zmage. Željni smo jih. Verjamem, da se bomo odzvali, kot se moramo, in da bo učinkovitost proti Celju na višji ravni. Na tribunah pa tako kot proti Olimpiji znova veliko naših navijačev," pravi Aleš Mertelj, ki je zaznamoval sobotni obračun z izjemnim golom. Veselil se je prvega v dozdajšnjem delu prvenstva in postal šestnajsti strelec vijoličastih.


MENDY BO ODSLUŽIL KAZEN
Med njimi je seveda tudi Jean-Philippe Mendy, ki je do zdaj petkrat zatresel nasprotno mrežo, proti Celju strelskega izkupička gotovo ne bo izboljšal. Francoskega napadalca namreč ne bo na igrišču, odslužiti mora kazen rumenih kartonov. V ekipi prav tako ne bo Željka Filipovića, ki okreva po operativnem posegu na hrbtu. Kot je znano, je zanj sezona že končana, ob uresničitvi optimističnih napovedih zdravnikov naj bi bil pripravljen na začetek poletnih priprav, težave s poškodbo ima tudi Arghus.

Članki iz rubrike